Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεχίζεται τη Δευτέρα στην Πρέβεζα η δίκη των Γεωργιανών δολοφόνων της Καίτης Δούβλη

Τη Δευτέρα θα δοθεί η συνέχεια στην εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας της Καίτης Δούβλη, από το Μικτό Κακουργιοδικείο της Πρέβεζας.
Η δίκη ξεκίνησε την Παρασκευή, μέσα σε κλίμα μεγάλης έντασης και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Κατά την πρώτη ημέρα κατέθεσε ο γιος της αδικοχαμένης Καίτης Δούβλη, Δημήτρης ο οποίος περιέγραψε τις συνθήκες της δολοφονίας αλλά και τις δύσκολες στιγμές που ζει ακόμη η οικογένειά του.
Με την οικογένεια της 67χρονης αδικοχαμένης γυναίκας και τους συγγενείς της να είναι παρόντες και έτοιμοι να επιτεθούν στους δράστες φωνάζοντας συνέχεια «δολοφόνοι» και τον πόνο να περισσεύει, ενάμισι χρόνο μετά τα αιματηρά γεγονότα, ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης.

Τα μέτρα ασφάλειας ήταν δρακόντεια και πρωτοφανή για την πόλη της Πρέβεζας. Αστυνομικές δυνάμεις είναι ανεπτυγμένες εντός κι εκτός δικαστικού μεγάρου, ενώ γίνεται διπλός έλεγχος –ηλεκτρονικός και σωματικός- σε όσους εισέρχονταν στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Η απουσία μεταφραστή και συνηγόρου υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, προκάλεσε την διακοπή του δικαστηρίου. Από τον εισαγγελέα ορίστηκε δεύτερος μεταφραστής, ενώ ορίστηκε και τοπικός δικηγόρος για την υπεράσπιση του ενός κατηγορουμένου, ο οποίος ζήτησε λίγο χρόνο προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία.
Κατά την διακοπή του δικαστηρίου οι πέντε δράστες κυριολεκτικά φυγαδεύτηκαν από τους αστυνομικούς προκειμένου να αποφευχθεί κλιμάκωση της έντασης ή άλλα επεισόδια.
Η 67χρονη δολοφονήθηκε ενάμισι χρόνο πριν μέσα στο διαμέρισμα της στην Πλατεία Πάργης στα Ιωάννινα. Νωρίτερα όμως είχε υποστεί απάνθρωπα βασανιστήρια. Από τους αστυνομικούς βρέθηκε σε ύπτια θέση, δεμένη στα χέρια και στα πόδια με μονωτική ταινία και έφερε εξωτερικό τραύμα στο κεφάλι.
Μία βδομάδα μετά την άγρια δολοφονία, από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι δράστες ήταν πολυμελή σπείρα αλλοδαπών, υπήκοοι Γεωργίας, που γνωρίζοντας ότι διαθέτει περιουσιακά στοιχεία προσποιήθηκαν τους ενοικιαστές διαμερίσματος που ανήκε στην ιδιοκτησία της.
Αφού την οδήγησαν προσχηματικά στο διαμέρισμα για να το ελέγξουν την έδεσαν και την φίμωσαν, με αποτέλεσμα να εκπνεύσει από ασφυξία.
Για τη συμμετοχή τους στη δολοφονία είχαν συλληφθεί πέντε Γεωργιανοί, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες.
Δύο από τους δράστες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, εμφανίστηκαν στο θύμα με το πρόσχημα ότι ήθελαν να νοικιάσουν το κενό διαμέρισμα που βρίσκεται δίπλα στην οικία της. Αφού εισήλθαν μέσα, μαζί με την 67χρονη, την έδεσαν με μονωτική ταινία στα πόδια, στα χέρια και στ o λαιμό, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν το θάνατό της.
Στη συνέχεια, πήγαν στο σπίτι όπου διέμενε η 67χρονη και προσπάθησαν να παραβιάσουν, χωρίς να τα καταφέρουν, ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο ήταν κρυμμένο στο χώρο της κρεβατοκάμαρας.
Από τη μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, αλλά και αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, προέκυψε ότι οι τρεις φυσικοί αυτουργοί ενήργησαν κατ' εντολή και καθ' υπόδειξη των υπολοίπων τεσσάρων (ηθικοί αυτουργοί και συνεργοί), με σκοπό να αφαιρέσουν χρήματα και άλλα τιμαλφή από την οικία της 67χρονης.
Είχαν προηγηθεί προπαρασκευαστικές ενέργειες, καθώς οι δράστες ενεργούσαν στοχευμένα και είχαν εξασφαλίσει σημαντικές πληροφορίες, σχετικά με τις δραστηριότητες και τις συνήθειες του θύματος, αλλά και σχετικές με την οικονομική της κατάσταση.
vdella.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου