Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Το λούνα παρκ της ανακύκλωσης έρχεται στα Γιάννινα

Ο Δήμος Ιωαννιτών και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης διοργανώνουν αύριο το λούνα παρκ της ανακύκλωσης. Πρόκειται για μία δράση που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων και τους δίνει τη δυνατότητα μέσα από δημιουργικά παιχνίδια να ενημερωθούν για τα σημαντικά οφέλη της ανακύκλωσης.
Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών που κάνει ο Δήμος με στόχο η ανακύκλωση να αποτελέσει κομμάτι της καθημερινότητάς όλων μας.
Τα αποτελέσματα από το πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται τους τελευταίους μήνες στην πόλη των Ιωαννίνων είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά ενώ είναι πολύ σημαντικό το πλήθος των αιτημάτων που καταγράφονται για την επέκταση του προγράμματος.
Όπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχετικού έργου που έχει εγκριθεί από το ΕΣΠΑ, πολύ σύντομα θα καλύπτεται με σύστημα ανακύκλωσης ολόκληρος ο δήμος Ιωαννιτών.
Το λούνα παρκ της ανακύκλωσης θα στηθεί από τις δέκα το πρωί μέχρι τις δύο το μεσημέρι και θα φιλοξενήσει 400 παιδιά δημοτικών σχολείων της πόλης.
Ο Δήμος Ιωαννιτών ευχαριστεί ιδιαίτερα την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για τη συνεργασία που είχε προκειμένου να προετοιμαστεί η εν λόγω δράση.
Το λούνα παρκ της ανακύκλωσης θα στηθεί στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων και σε περίπτωση που δεν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα μεταφερθεί στο κλειστό γυμναστήριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου (Μαρούτσειο, Κατσάρη 11).
Στο λούνα παρκ τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και παίρνουν μέρος σε παιχνίδια όπως κρίκοι, κάδος, παζλ,  κυνήγι χαμένου θησαυρού, τροχός ανακύκλωσης, τσουβαλοδρομίες και bowling.
Στο τέλος,  δίνονται συμβολικά δώρα σε όλους όπως μπαλόνια και μαγνητάκια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου