Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ξεκίνησαν τα τμήματα ξένων γλωσσών στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Παλλήνης


 Για μία ακόμα χρονιά, το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης αποτελεί ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό πρόγραμμα με στόχο τη δημιουργία μιας «νέας καθημερινότητας» στους δημότες.
Η δε καινοτομία του προγράμματος έγκειται στην σύνδεση των τοπικών αρχών με την κεντρική διοίκηση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση των Δήμων με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Έτσι και ο Δήμος Παλλήνης συμμετέχει και εφέτος στο Εθνικό Πρόγραμμα Δία Βίου Μάθησης, επιλέγοντας εκείνα τα εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα, που ταυτίζονται με τις ανάγκες και τα αιτήματα των δημοτών.
Ο Δήμαρχος Παλλήνης, κ.Αθανάσιος Ζούτσος, ενισχύοντας το πρόγραμμα και όλες τις μορφές των μαθησιακών δραστηριοτήτων στη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου, επισκέφτηκε και συνεχάρη τους δημότες που συμμετέχουν στα προγράμματα, λέγοντας τους : «Γηράσκω αεί διδασκόμενος».
Στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, μετά τα προγράμματα εκμάθησης Η/Υ και αγγλικής γλώσσας στην Ανθούσα, ξεκίνησαν δύο τμήματα ξένων γλωσσών – αγγλικών και ιταλικών -  στην Κάντζα, ωστόσο, εκκρεμή  και η έναρξη ακόμα περισσότερων αντίστοιχων τμημάτων, όπως επίσης και πέντε τμημάτων εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Οι εγγραφές συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της διδακτικής χρονιάς, στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης – Λ.Λεονταρίου, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης.
Να σημειωθεί ότι τα μαθήματα αποσκοπούν στην απόκτηση ή την ανάπτυξη γνώσεων, των δεξιοτήτων, των ικανοτήτων, αυτές που συμβάλουν στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας, αυτές που συμβάλουν στην επαγγελματική ένταξη και εξέλιξη του κάθε ατόμου, στην κοινωνική συνοχή εν γενεί, στην ανάπτυξη της ικανότητας της ενεργού συμμετοχής στα κοινά αλλά και στην κοινωνική, οικονομική και την πολιτιστική ανάπτυξη.
Κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2013 – Μαΐου 2014 στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Παλλήνης θα λειτουργήσουν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

Α/Α
ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ
ΩΡΕΣ
2.1
Περιβάλλον & καθημερινή ζωή
25
3.1
Επεξεργασία κειμένου – Διαδίκτυο (Ι)
50
3.2
Υπολογιστικά φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ)
50
3.5
Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social media)
25
4.4
Αγγλικά για το χώρο εργασίας (Α2-Β1)
25
4.5
Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2)
25
4.6
Γαλλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)
25
4.7
Γερμανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)
25
4.8
Ιταλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)
25
4.9
Ισπανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)
25
4.10
Ρωσικά για τον τουρισμό  (Α1-Α2)
25
4.12
Τουρκικά για το τουρισμό (Α1-Α2
25
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης.
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή αντιγράφου του Δελτίου Αστυνομικής  Ταυτότητας ή Διαβατηρίου.
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στο ΚΔΒΜ Δήμου Πάλλήνης (Λ.Λεονταρίου, Κάντζα) κάθε Τρίτη και Παρασκευή 18:00-20:00 και Σάββατο 10:00-14:00.
Τηλ.: 2106033160 & 2106604658, e-mail:  press@palini.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου