Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Αλέξανδρε: Ζεις!

Ας είναι ΕΛΑΦΡΥ το χώμα που σε σκεπάζει! Μιλάμε για τον Αλέξανδρο Κορυζή.  Αλήθεια τον γνωρίζετε; Ή μόνο τους σημερινούς ΑΛΗΤΕΣ και ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ γνωρίζετε;! Που μας...πούλησαν (προσπαθούν τουλάχιστον με πάθος) στους ξένους και σημασία δεν δίνουν για τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ τους(;)!
Ιδού ολίγα περί του Αλ. Κορυζή:
Διαδέχτηκε τον Μεταξά, μετά τον θάνατό του. Αντιμετώπισε με επιτυχία την εαρινή επίθεση των Ιταλών (9 Μαρτίου 1941) και είπε το δεύτερο ΟΧΙ, αυτή τη φορά στους Γερμανούς (6 Απριλίου 1941), όταν ο πρεσβευτής αυτής της χώρας των Ούννων στην Ελλάδα Βίκτωρ Έρμπαχ - Σένμπεροχ του επέδωσε τελεσίγραφο για την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα. Από την ημέρα αυτή, η Ελλάδα άρχισε ένα διμέτωπο αγώνα με τους Ιταλούς και τους Γερμανούς, κερδίζοντας τον θαυμασμό των Συμμάχων.
Αυτή η, δύσκολη, κατάσταση ήταν ένα βαρύ φορτίο για τους ώμους του Κορυζή, που αυξήθηκε με την επιθετική, έπειτα, στάση του βασιλιά προς τον ίδιο, αν και προσφέρθηκε να παραιτηθεί.
Μετά την συνάντηση με τον βασιλιά, σηκώθηκε και αποχώρησε από τη σύσκεψη, αφού πρώτα φίλησε το χέρι του ανώτατου άρχοντα. Πήγε στο σπίτι του, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας και κλείστηκε στο γραφείο του, όπου αυτοκτόνησε με δυο σφαίρες στην καρδιά σε ηλικία 56 ετών!
Αυτός ήταν ο Αλέξανδρος Κορυζής, που εσείς -οι περισσότεροι- αγνοείτε!
Ένας Πρωθυπουργός ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ήθους, πατριωτισμού και ΛΕΒΕΝΤΙΑΣ, που δεν υπάρχει στους σημερινούς ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ (συγχώρησέ με Καραγκιόζη αλλά δεν εύρισκα πιο "πολιτισμένη" έκφραση) της πολιτικής μας ζωής.
Ονειρεύεστε να ήταν αυτός Πρωθυπουργός, τι ΟΧΙ είχε να αντιτάξει στους Ούννους και σήμερα; Σκέπτεστε να είχε δώσει υποσχέσεις προεκλογικές και να έκανε ακριβώς τα αντίθετα;!!
Μακάρι ο ΘΕΟΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ μας να αναστήσει κάποιον σαν και τον Αλέξανδρο, κάποιον ΕΛΛΗΝΑ, με ΑΓΑΠΗ για την χώρα μας, ΤΙΜΙΟ, ώστε να μπορέσουμε όλοι εμείς, οι ΠΟΛΛΟΙ, να ξαναβρούμε την 'ΛΕΥΤΕΡΙΑ μας! Γιατί εμείς είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ! Η Μάνα των λαών όλου του κόσμου!!
Κι αν τώρα μερικοί ΧΟΡΤΑΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΕΡΣΕΣ κλωτσάνε την ΜΑΝΑ τους, η ΕΛΛΑΔΑ μας δεν θα πεθάνει! ΟΧΙ!!
Θα ζει όσο υπάρχει ο κόσμος τούτος για να τους λαμπρύνει με το φως της, το αθάνατο, το Ελληνικό.
Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!
tamgr.blogspot.gr
Πηγή:tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου