Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Εκτός των άλλων στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων έγινε συζήτηση για τo πετρέλαιο θέρμανσης, τις εξελίξεις για το αεροδρόμιο, και τις απολύσεις στους Δήμους και αναμένεται να εκδοθεί ψήφισμα

           
    . Επανήλθε το θέμα του ελλείμματος.     
    .Συζητήθηκε και το θέμα των Σταθμών μεταφόρτωσης και του εγοταξίου
Τρία σοβαρά ζητήματα, ανέδειξε με την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.
Πρόκειται για το επίδομα στο πετρέλαιο θέρμανσης, τις εξελίξεις για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων και το κύμα απολύσεων στους Δήμους, το οποίο προανήγγειλε η Κυβέρνηση.
Ο κ. Φίλιος, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, υπογράμμισε ότι όλα αυτά αποτελούν τη συνέχεια ενεργειών κι αποφάσεων που πλήττουν την περιοχή και την οδηγούν στην εξόντωση.
«Ο παραλογισμός με το επίδομα θέρμανσης συνεχίζεται. Κατατάσσουν την περιοχή στη δεύτερη ζώνη και το αποτέλεσμα θα είναι χιλιάδες νοικοκυριά να μην μπορούν να βάλουν πετρέλαιο ενώ πολύ δύσκολα θα καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων. Πρέπει επειγόντως να αλλάξει η απόφαση αυτή για να μην επαναληφθούν τα περσινά, πολύ σοβαρά προβλήματα», τόνισε ο Δήμαρχος, ο οποίος για το ίδιο θέμα ζητά και την παρέμβαση των τοπικών βουλευτών.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που αφορούσαν σε αίτημα της τρόικας για κλείσιμο περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι κάτι τέτοιο θα ισούται με πλήρη καταστροφή της περιοχής.
«Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται. Ενδεχόμενο κλείσιμο του αεροδρομίου θα είναι η πλήρης εξόντωση της περιοχής. Πρέπει στ’ αλήθεια να αναρωτηθούμε τι προσφέρουν σήμερα αυτοί που διοικούν τη χώρα… Διαλύσανε τη Δωδώνη, διαλύεται ο πρωτογενής τομέας της περιοχής, διαλύεται το Πανεπιστήμιο, η ανεργία είναι στα ύψη… Και τώρα με το αεροδρόμιο έχουμε το αποκορύφωμα της εξόντωσης», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου