Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Sickweather: Εντοπίζει online τις ασθένειες και σας προειδοποιεί

Μία ιδιαίτερα πρωτότυπη και έξυπνη εφαρμογή που σκανάρει το facebook και το twitter εντοπίζοντας post που είναι σχετικά με ασθένειες, δημιούργησε ο Graham Dodge, ιδρυτής της σελίδας sickweather.com.
Η εφαρμογή sickweather συγκεντρώνει τις πληροφορίες και στη συνέχεια σχηματίζει ένα διαδραστικό χάρτη, όπου αποτυπώνονται οι περιοχές στις οποίες αναφέρθηκαν τα περισσότερα περιστατικά ασθενειών.
Σύντομα, μάλιστα, σχεδιάζεται η μεταφορά της σε κινητά, με στόχο να ειδοποιεί τους χρήστες κάθε φορά που στην περιοχή τους αναφέρονται αυξημένα περιστατικά.
Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι οι πληροφορίες που θα προκύψουν από την εφαρμογή αυτή και συλλέγονται από τα κοινωνικά δίκτυα, μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμα για σκοπούς επιστημονικής έρευνας.
Η καινοτομία της εφαρμογής έγκειται στο γεγονός ότι η πληροφόρηση προς το κοινό είναι σχεδόν άμεση, σε αντίθεση με τα δεδομένα από το Υπουργείο Υγείας, που συλλέγονται από κλινικές, νοσοκομεία, φυλακές και ινστιτούτα, και οριστικοποιούνται μετά από περίπου έξι μήνες.
Η εφαρμογή είναι, προς το παρόν, διαθέσιμη μόνο στην Αμερική.
onmed.gr
Πηγή:newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου