Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων στην εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Στη Δημοτική Αρχή και τη Διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη η αναφορά που έγινε από την αναπληρώτρια γραμματέα Αλληλεγγύης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Λία Εγγλέζου στην κοινωνική πολιτική που υλοποιείται.
Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε η κ. Εγγλέζου έκανε λόγο για παντελή απουσία του Δήμου.
Η Δημοτική Αρχή και η Διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ θεωρεί ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων, που πραγματοποιούν ολιγόωρες επισκέψεις στην περιοχή, οφείλουν πρώτα να ενημερώνονται και στη συνέχεια να ασκούν κριτική.
Η κ. Εγγλέζου και το κλιμάκιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν ζήτησε και δεν είχε καμία απολύτως συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ και τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου. Δεν ζήτησε και δεν είχε καμία ενημέρωση για το έργο που επιτελείται στον κοινωνικό τομέα, ώστε στη συνέχεια να το κρίνει.
Το κοινωνικό έργο του Δήμου Ιωαννιτών, έτσι όπως αποτυπώνεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στα δημοτικά ιατρεία και το φαρμακείο κοινωνικής αλληλεγγύης, στον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών το καταγράφουν, το αξιολογούν και το κρίνουν καθημερινά οι Γιαννιώτες.
Αν το κλιμάκιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήθελε πραγματικά να βοηθήσει και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης θα μπορούσε να το πράξει, μεταφέροντας στη Βουλή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΚΠΑΠΑ και ο Δήμος Ιωαννιτών στην προσπάθειά του να δημιουργήσει τον ξενώνα αστέγων.
Είναι λυπηρές τέτοιες συμπεριφορές.
Πρόκειται για ένα ολίσθημα που έγινε και εκθέτει και τα τοπικά στελέχη του κόμματος.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου