Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ενημέρωση κτηνοτρόφων Πωγωνίου για την ηλεκτρονική απογραφή, τις αδειοδοτήσεις, και άλλα τρέχοντα ζητήματα

Σε συνάντηση κτηνοτρόφων από την ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου, που έγινε στο Δελβινάκι, παρέστη το βράδυ της Πέμπτης ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά την οποία έγινε εκτενής ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τον κλάδο. Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ι. Καραμπίνας, Οδ. Πότσης, Κων. Ντέτσικας, σύμβουλοι κ.ά.
Μεταξύ των θεμάτων που αναλύθηκαν, ήταν και αυτά που αφορούν στην ηλεκτρονική απογραφή των αιγοπροβάτων (που ξεκίνησε από σήμερα), την αδειοδότηση των μονάδων, τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, την εξισωτική αποζημίωση, τον εξηλεκτρισμό των μονάδων. Έμφαση δόθηκε και στο πρόβλημα που υπάρχει με τους βοσκότοπους, για τους οποίους ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει από την Περιφερειακή Αρχή, τόσο για την επίλυση του προβλήματος με τις επιδοτήσεις, που αντιμετωπίζει ένας ικανός αριθμός κτηνοτρόφων, όσο και για τις διατάξεις του Ν/Σ για τα «Δασικά Οικοσυστήματα».
Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε επίσης το σημαντικό ρόλο που έχει για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, η ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων με καθετοποίηση της παραγωγής και η πιστοποίηση των παραγόμενων προϊόντων, ανακοινώνοντας ότι στο πλαίσιο αυτό, στις αρχές Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση σε συνεργασία με το ΕΛ.Γ.Ο. – ΔΗΜΗΤΡΑ, προκειμένου να  εξεταστούν σε πρώτο στάδιο,  τα εν δυνάμει παραγόμενα προϊόντα στην Ήπειρο, που μπορεί να πιστοποιηθούν ως «Ειδικά Παραδοσιακά» και σε «Ορεινής Γεωργίας».
* Ανάλογες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου