Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Άνεργοι έχασαν το σπίτι τους για χρέος στα κοινόχρηστα!

 «Μας πέταξαν έξω σαν τα γατιά» καταγγέλλει το ζευγάρι ανέργων που «έχασε» το σπίτι του.
Για ένα χρέος 1700 ευρώ από ανεξόφλητα κοινόχρηστα έχασε το σπίτι του ένα ζευγάρι ανέργων με δύο ανήλικα παιδιά στην Ξάνθη!
Όπως εξηγεί η κα Τάνια Μουρουζίδου, μητέρα ενός 5χρονου και ενός 8χρονου αγοριού, το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε αυτή και η οικογένεια της και το οποίο βρισκόταν στην οδό Σκρά στην Ξάνθη, βγήκε στο σφυρί στις 16 Οκτωβρίου για ένα χρέος περίπου 1.700 ευρώ το οποίο προερχόταν από ανεξόφλητα κοινόχρηστα στην οικοδομή που διέμεναν, και τα οποία αδυνατούσαν να αποπληρώσουν.
Σύμφωνα με το thrakitoday, το ζευγάρι, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει καταλάβει πως αυτό συνέβη, βρέθηκε στον δρόμο καθώς το σπίτι τους πλειοδοτήθηκε για 60.000 ευρώ κατά τη διάρκεια του πλειστηριασμού, ενώ όπως αναφέρουν η αξία τους ανέρχεται σε 140.000 ευρώ. Αρχικά απευθύνθηκαν σε δικηγόρο, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει την υπόθεσή τους ωστόσο όπως τονίζουν αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα το σπίτι τους να βγει στο σφυρί.
«Εγώ κατάφερα να συγκεντρώσω περίπου 5.000 ευρώ, από δανεικά και χρυσαφικά που πούλησα, αλλά όταν πήγα να τα δώσω για το χρέος ήταν πλέον αργά» σημειώνει η παθούσα, για να συμπληρώσει πως «εμείς έχουμε πάρει τρία δάνεια για αυτό το σπίτι και δεν ξέρω πως γίνεται να χάνεις το σπίτι σου όχι από τις τράπεζες αλλά από κοινόχρηστα 1.700 ευρώ».
Το πρωί της Παρασκευής παρουσία Δικαστικού Επιμελητή το ζευγάρι μαζί με τα δύο ανήλικα τέκνα του οδηγήθηκε σε έξωση από το σπίτι τους, αναζητώντας άλλη στέγη. Προσωρινά βρέθηκαν στο Πετροχώρι της Ξάνθης, όπου τους φιλοξενεί η μητέρα του συζύγου, με τη κα Μουρουζίδου φανερά συγκλονισμένη να εξιστορεί μπροστά στην κάμερα πως
«Ήρθε ο Δικαστικός Επιμελητής και μας πέταξαν έξω σαν γατιά, στον δρόμο και τα παιδιά ήταν μαζί μου μέχρι τις 11.00 το βράδυ στον δρόμο και μάλιστα νηστικά. Χρωστούσα και 1.500 ευρώ στο ρεύμα αλλά πήγα και έκανα διακανονισμό και οι άνθρωποι εκεί κατάλαβαν. Εδώ δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν; Είμαι άνεργη και πηγαίνω και καθαρίζω για να βγάλω 10 και 15 ευρώ. Με τι να πληρώσω το ρεύμα μου και με τι το νερό μου; Μας διώχνουν να φύγουμε από την Ελλάδα, δεν έχουν μέλλον τα παιδιά μου. Πρέπει ο κόσμος να σκεφτεί, σήμερα είναι το δικό μου σπίτι αύριο μπορεί να είναι κάποιου άλλου.» είπε η εξοργισμένη πολίτης.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο σύζυγος της κα Μουρουζίδου, συνελήφθη την ημέρα της έξωσης, καθώς φέρεται να απείλησε πως θα βάλει φωτιά στο σπίτι εφόσον εφαρμοστεί η έξωση, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος.
Πηγή:newsbomb.gr

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου