Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Προκαλεί κι εξοργίζει… Ο ειδικός εκκαθαριστής δεν δίνει στη Βουλή τη συμφωνία πώλησης της Δωδώνης

 
 Προκαλεί κι εξοργίζει... Ο άνθρωπος που διορίστηκε και χειρίστηκε την πώληση της Δωδώνης αρνείται να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο στη Βουλή των Ελλήνων, επικαλούμενος κάποιο σύμφωνο εμπιστευτικότητας.
Ο ειδικός εκκαθαριστής, ο οποίος δέχθηκε από την πρώτη στιγμή τα βέλη, αρνείται να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία ακόμη και σήμερα που τα πράγματα στην Ήπειρο έχουν οδηγηθεί στο μη παρέκει....
Ο ειδικός εκκαθαριστής, απαξιεί να απαντήσει στους εκλεγμένους βουλευτές και έχοντας πλήρη άγνοια της κατάστασης που επικρατεί στην Ήπειρο, μιλά ακόμη για μία πώληση προς όφελος των κτηνοτρόφων της περιοχής.
Ένα χρόνο μετά την επίσημη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου της ΑΤΕ στην εταιρία SI ουδείς ακόμη γνωρίζει ποιοι είναι οι πραγματικοί αγοραστές της Δωδώνης, ουδείς γνωρίζει αν τα είκοσι εκατομμύρια του ξεπουλήματος έχουν κατατεθεί και ουδείς γνωρίζει τι ρόλο διαδραμάτισαν κάποιες εγγυητικές, Ελβετικής Τράπεζας.
Απαξιώνει και περιφρονεί τους βουλευτές που ζήτησαν να κατατεθούν στη βουλή όλα τα στοιχεία για την αγοραπωλησία της Δωδώνης όπως και τη σύμβαση μεταβίβασης. Γιατί άραγε;
Τα σκοτεινά σημεία που διέπουν από την αρχή την υπόθεσης της πώλησης της Δωδώνης, δυστυχώς γίνονται περισσότερα με στο πέρασμα του χρόνου. Και είναι η ίδια η στάση του Ειδικού Εκκαθαριστή, η οποία πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα και κάνει το τοπίο ακόμη πιο θολό.
Και προκαλεί τους Ηπειρώτες και την κοινή γνώμη της περιοχής, όταν ακόμη και τώρα, μιλά για πώληση προς όφελος των κτηνοτρόφων. Των κτηνοτρόφων που ακόμη δεν έχουν εξοφληθεί για το γάλα που παρέδωσαν τον Μάιο και δεν γνωρίζουν τι τους περιμένει τους επόμενους μήνες.
Στοιχεία για την αγοραπωλησία της Δωδώνης και την κατάθεση της σύμβασης μεταβίβασης στη βουλή είχαν ζητήσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών οι τρεις Ηπειρώτες, Όλγα Γεροβασίλη, Χρήστος Μαντάς και Κώστας Μπάρκας.
Και φυσικά δεν πρόκειται να κατατεθούν ποτέ αφού ο κ. Μαράντος δεν θέλει κάτι τέτοιο....
Στην απάντησή του, την πράγματι πρέπει να διαβάσουν όλοι με προσοχή, αναφέρει: «Η ειδική εκκαθάριση με διεθνή διαγωνισμό, διαφανείς και αντικειμενικές διαδικασίες, ολοκλήρωσε την πώληση της συμμετοχής της στη Δωδώνη ΑΕ με επωφελείς όρους. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίστηκε η συνέχιση της λειτουργίας της εταιρίας και η παρουσία της στην αγορά της Ηπείρου προς όφελος των παραγωγών- κτηνοτρόφων και της τοπικής και εθνικής οικονομίας γενικότερα.
Όσον αφορά στο αίτημα κατάθεσης εγγράφου, σας ενημερώνουμε ότι η ΑΤΕ υπό Ειδική Εκκαθάριση, δεν έχει τη δυνατότητα να αποστείλει τη σχετική σύμβαση μεταβίβασης των μετοχών της ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ, διότι δεσμεύεται από συμφωνία εμπιστευτικότητας».
Αυτή λοιπόν είναι η απάντηση προς την Βουλή ενός ανθρώπου που διαχειρίζεται περιουσία του κράτους, του ελληνικού δημοσίου και του έλληνα πολίτη.
Ντροπή!   
Πηγή: vdella

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου