Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Απάντηση σε δημοσιεύματα για απευθείας αναθέσεις

Είναι ολοφάνερο ότι ορισμένοι έχουν αναλάβει εργολαβικά το ρόλο του συνηγόρου υπεράσπισης της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Ταυτόχρονα παριστάνουν τους τιμητές της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, όταν για πολλά χρόνια δεν είχαν διατυπώσει το παραμικρό ερώτημα για τη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου. Αλήθεια τα χρόνια της απίστευτης και αλόγιστης σπατάλης, που είχαν ως αποτέλεσμα της υπερχρέωση του Δήμου για την επόμενη εικοσαετία, γιατί δεν αναρωτήθηκαν που κατέληξαν τα εκατομμύρια των ΚΑΠΗ, του Πνευματικού Κέντρου, της ΑΔΕΙ;
Παρά την πολυετή σιωπή λοιπόν έρχονται σήμερα κι επιχειρούν να προσδώσουν διαστάσεις σκανδάλων σε αποφάσεις που είναι δημοσιευμένες στη Διαύγεια.
Τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στην Οικονομική Επιτροπή, έχει τονιστεί άπειρες φορές, πως ανεξαρτήτως αν πρόκειται για προμήθειες ή για εργασίες που είναι κάτω του ορίου του πρόχειρου ή του ανοιχτού διαγωνισμού, δημοσιεύονται οι σχετικές προσκλήσεις στην ιστοσελίδα του δήμου.
Επισημαίνεται μάλιστα ότι ο Δήμος Ιωαννιτών είναι ίσως ο μοναδικός Δήμος της χώρας, που ακολουθεί τη συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία κατοχυρώνει τον ανταγωνισμό και τη διαφάνεια στην πράξη.
Εκεί όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν τις απαραίτητες πληροφορίες και εντός πέντε ημερών να καταθέτουν τις προσφορές, οι οποίες αξιολογούνται από τις αρμόδιες υπηρεσιακές επιτροπές.
Ως προς τη συγκεκριμένη προμήθεια, που αναφέρεται στο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Πρωινός Λόγος»  (παρεμπιπτόντως είναι η πρώτη που διενεργείται εντός του 2013) αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου η απόφαση 94830/9187/9.10.13.
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση, καλούνταν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν προσφορές μέχρι τις 17 Οκτωβρίου.
Η κατατεθείσα προσφορά αξιολογήθηκε από την αντίστοιχη υπηρεσιακή επιτροπή και ακολούθησε η εισήγηση για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.
Τα υπόλοιπα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας των μόνιμων σεναριογράφων. Πρόκειται για το δεύτερο επεισόδιο στο σήριαλ «διαστρεβλώνοντας την αλήθεια κάνοντας το άσπρο μαύρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου