Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Έρχονται πρόστιμα έως 500€ σε όσους καπνίζουν! Δείτε ποιες επιχειρήσεις αφορά

Νέα καμπάνα για τους καπνιστές, καθώς όχι μόνο δεν θα μπορούν να ανάβουν το τσιγάρο τους, ως παρηγοριά και ευχαρίστηση όπου βρεθούν και όπου σταθούν, αλλά θα έρχονται και αντιμέτωποι με…. πολύ τσουχτερά πρόστιμα σε περίπτωση που κάνουν το λάθος να αγνοήσουν τον νόμο!
Πιο συγκεκριμένα, με εντολή του υπουργείου Υγείας ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι και τα συνεργεία θα επιβάλλουν πρόστιμα στους επιχειρηματίες που δεν έχουν συμμορφωθεί με το νόμο του 2011 αλλά και στους καπνιστές οι οποίοι κινδυνεύουν να πληρώσουν πρόστιμο έως και 500 ευρώ.

Συγκεκριμένα οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν.
- Στις επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου, σε όλες τις επιχειρήσεις που ασκούν δραστηριότητες εμπορίου τροφίμων και ποτών όπως οι υπεραγορές τροφίμων, τα cash and carry, οι αποθήκες χονδρικού εμπορίου, τα κρεοπωλεία, τα παντοπωλεία, τα πρατήρια κατεψυγμένων προϊόντων, οι κάβες -ξηρών καρπών, σε αρτοποιεία, πρατήρια άρτου λόγω της αυξημένης ζήτησης των ημερών κ.λ.π. Στις παραγωγικές μονάδες αρτοποιίας, νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής, προϊόντων σοκολάτας, παγωτών κ.λ.π.
- Στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, οι οποίες παρασκευάζουν, ή προσφέρουν τρόφιμα και ποτά όπως εστιατόρια, ταβέρνες, πιτσαρίες ζαχαροπλαστεία, κ.λ.π
- Στις επιχειρήσεις αποθήκευσης και διανομής τροφίμων και ποτών (logistics providers), oι οποίες λόγω των ημερών δέχονται μεγάλες ποσότητες τροφίμων προς αποθήκευση.
- Στους μεταφορείς που χρησιμοποιούν ειδικά αυτοκίνητα πώλησης προϊόντων.
- Στις επιχειρήσεις αναψυχής όπως καφετέριες, κέντρα διασκέδασης, χώρους εκδηλώσεων στεγασμένους και υπαίθριους, στους οποίους υπάρχει αυξημένη κίνηση λόγω των εορτών.
- Στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως ξενοδοχεία, κομμωτήρια κ.λ.π., τα οποία λόγω της εορταστικής περιόδου θα έχουν αυξημένη κίνηση.
- Στους παρασκευαστές οι οποίοι πωλούν λιανικώς σε κινητούς ή προσωρινούς χώρους. Aυτοί μπορούν να δραστηριοποιηθούν είτε σε σκηνές, είτε σε πάγκους, είτε σε περίπτερα, κ.λ.π σε χώρους εμποροπανήγυρων, ή υπαίθριες αγορές), που οργανώνονται λόγω των εορτών. Επίσης σε μικροπωλητές με τροχήλατα οχήματα, παρασκευής και διάθεσης τροφίμων, γλυκών, ροφημάτων κ.λ.π (street food).
Ιδιαίτερη σημασία, πρέπει να δοθεί στην κατανάλωση μη θερμικά επεξεργασμένων γαλακτοκομικών προϊόντων τα οποία πωλούνται από διάφορους πλανόδιους μικροπωλητές ή που διακινούνται από μη αδειοδοτούμενα σημεία πώλησης.
Στους εργαζόμενους σε όλες τις επιχειρήσεις Υγειονομικού ενδιαφέροντος (λήψη μέτρων ατομικής υγιεινής, ατομική καθαριότητα, πιστοποιητικά υγείας κ.λ.π)
- Στις εγκαταστάσεις των σταθμών υπεραστικών λεωφορείων, σταθμών τρένων, αεροδρομίων και λιμανιών, καθώς και στα κάθε είδους μέσα μαζικής μεταφοράς.
- Στα Δημόσια θεάματα (θέατρα, συναυλιακούς χώρους κ.λ.π).
Σχολιάζοντας το θέμα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης υπεραμύνθηκε του νόμου, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί ένα παγκόσμιο θέμα.
«Τα χρήματα που ξοδεύουν το κράτος για την αντιμετώπιση των ασθενειών που σχετίζονται με το τσιγάρο είναι πολύ περισσότερα από αυτά που παίρνει το κράτος από τους φόρους των τσιγάρων» πρόσθεσε ο υπουργός στην πρωινή εκπομπή του Γ.Παπαδάκη.
Από δω και στο εξής λοιπόν, το πακέτο θα ανοίγει μόνο στα σπίτια και σε πολύ περιορισμένους εξωτερικούς χώρους, αφού σε κάθε άλλη περίπτωση ο θεριακλής μπορεί να βρεθεί ακόμη και στην φυλακή…. χωρίς τσιγάρα!!!
Πηγή:trelokouneli


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου