Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Σκέψεις για ανασχηματισμό μετά τις γιορτές



Σε ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησής του αμέσως μετά τις γιορτές ενδέχεται να προχωρήσει ο Α. Σαμαράς, καθώς οι σχέσεις μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, όχι μόνο διαμορφώνουν συνθήκες για ριζικές αλλαγές αλλά τις επιβάλουν.

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές στην κυβέρνηση αμέσως μετά τις γιορτές. Ωστόσο ο ίδιος περιμένει τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ για να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για το εύρος του ανασχηματισμού.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι όποιες κινήσεις για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα γίνουν αμέσως μετά το κλείσιμο των θεμάτων που συζητούνται με την τρόικα.
Η άσκηση της προεδρίας της ΕΕ δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα θιγεί ο σκληρός πυρήνας των υπουργών που ασχολούνται με αυτή, αν και ήδη υπάρχει δυσαρέσκεια, όπως έχει αποκαλύψει και το newsbomb.gr, τόσο για τον υπουργός Οικονομικών, όσο και για τον υπουργό Εξωτερικών.
Παράλληλα ο κ. Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις και για απομάκρυνση του υπουργού Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδη ο οποίος τηρεί αδιάλλακτη στάση και συχνά συγκρούεται με τους πολίτες.

Χωρίς κανείς να το παραδέχεται δημοσίως, οι βουλευτές της συγκυβέρνησης έχουν ήδη αρχίσει να συζητούν σενάρια ανασχηματισμού.
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό θα γίνει όταν ο Αντώνης Σαμαράς «απεγκλωβιστεί» από τις εσωτερικές κόντρες για την τρόικα.
Συνεργάτες του Α. Σαμαρά εισηγούνται στον ίδιο να προχωρήσει σε ανασχηματισμό «θυσιάζοντας» κάποια κυβερνητικά στελέχη τα οποία συγκεντρώνουν τις περισσότερες αντιδράσεις λόγω της γενικότερης εικόνας τους που έχει προκαλέσει οργή και πόλωση. Και συγκεκριμένα τους Γ. Στουρνάρα, Άδ. Γεωργιάδη και Κ. Αρβανιτόπουλο.
Βέβαια και προκειμένου να μην φανεί ότι «αδειάζεται» ο «τσάρος» έχουν εισηγηθεί εναλλακτικά την ανάληψη δέσμευσης απ' τον πρωθυπουργό, για αξιοποίησή του σε κάποια θέση στην Ε.Ε.
Πάντως επισημαίνουν, ότι «ο Μάης δεν θα πρέπει να μας βρει με Στουρνάρα και Άδωνη στην κυβέρνηση, πριν ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών»...
Πηγή:newsbomb.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου