Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Τσίπρας: Μνημόνιο και ΣΥΡΙΖΑ δεν συμβιβάζονται




Νέα πρόταση για τηλεοπτική συζήτηση με τον πρωθυπουργό έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τον κ. Σαμαρά να μην αποφεύγει τον διάλογο και επανέλαβε την ανυποχώρητη θέση του κόμματος ότι εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα καταργήσει το μνημόνιο και θα επαναδιαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση, ενώ δεν απέκλεισε μονομερείς ενέργειες, στην περίπτωση που οι δανειστές δεν συμφωνήσουν στην αλλαγή του προγράμματος.
Τσίπρας: Μνημόνιο και ΣΥΡΙΖΑ δεν συμβιβάζονται
 Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκπομπή «Ενικός» στο Σταρ και απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών, πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στρογγυλέψει τις θέσεις του και δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ως κυβέρνηση με τη συνέχιση του μνημονίου. Τόνισε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ συμβιβάζονταν, αυτό θα σήμαινε την πλήρη απαξίωση της πολιτικής και θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα στην αξιοπιστία του κόμματος.
 Είπε ακόμα ότι μια κυβέρνηση του κόμματός του θα επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση και πρόσθεσε ότι το κόμμα του δεν έχει τις δεσμεύσεις και τις εξαρτήσεις των κομμάτων που κυβέρνησαν και ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα όπως το σκάνδαλο Siemens.

 Παρουσιάζοντας δε, ορισμένες από τις προτεραιότητες μίας κυβέρνησης της αριστεράς ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα προωθήσει ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα με την ύπαρξη περιουσιολογίου. «Οι βασικοί άξονες μας είναι: φορολογία σε αυτούς που έχουν υψηλό εισόδημα, αφορολόγητο κάτω από 12.000 ευρώ για αυτούς που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, κλιμακούμενη φορολογία από τις 12.000 ευρώ και πάνω» σημείωσε.
 Αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό, λέγοντας ότι μία από τις κύριες αιτίες των μεταναστευτικών ροών είναι οι πόλεμοι και αναφέρθηκε στις ανθρωπιστικές τραγωδίες στη Μεσόγειο με θύματα ανθρώπους που θέλουν μιά καλύτερη ζωή.
 Τόνισε ότι στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ, ίσως μονοδιάστατα αναδείκνυε μόνο την ανθρωπιστική πλευρά του προβλήματος για να επισημάνει και τις άλλες πτυχές ,όπως την εγκληματικότητα και την ανεργία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το μεταναστευτικό είναι κεντρικό θέμα διαπραγμάτευσης στην ΕΕ και τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα , Ιταλία και η Ισπανία να αναλάβουν κοινή πρωτοβουλία επαναδιαπραγμάτευσης της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ.
 Σε ερώτηση εάν διεφθαρμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν προσχωρήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποπέμψει κάποιο μέλος ή στέλεχος που έχει ενταχθεί στο κόμμα προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι βαρύνεται με λαδώματα και διαπλοκή.
 Προκάλεσε μάλιστα τον ερωτώντα να αναφέρει έστω και ένα μέλος ή στέλεχος που είναι διεφθαρμένο και σημείωσε ότι υπάρχει σπερμολογία και συκοφαντία γύρω από το θέμα αυτό, κάτι που όπως είπε οδηγεί σε περαιτέρω απαξίωση της πολιτικής ζωής της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ανοιχτός μόνο σε κόσμο που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ αλλά είναι ανοιχτός και σε μέλη της ΝΔ, είπε αλλά διευκρίνισε, ότι κριτήριο είναι η εντιμότητα.
 Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ευθύνεται για την «ανάπτυξη του νεοναζιστικού εξαμβλώματος». «Το δυστύχημα είναι ότι έπρεπε να χαθεί ένας νέος άνθρωπος με όνειρα με ελπίδες για να πάει τους 33 φακέλους ο κ. Δένδιας στη Δικαιοσύνη. Έπρεπε να γίνουν 33 με τριακοστό τρίτο τον φάκελο που αφορά τον αδικοχαμένο Π.Φύσσα. Ήταν η πέμπτη δολοφονία. Οι άλλοι τέσσερις δεν ήταν Έλληνες ήταν μετανάστες. Ίσως γι' αυτό δεν έγινε ο ντόρος. Έπρεπε όμως να μην φτάσουμε να θρηνήσουμε έναν ακόμη νεκρό για να αποδοθούν ευθύνες» είπε.
 Στη συνέχεια επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την «ακατανόητη ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων» που, όπως είπε «δεν ''περπατάει''» ενώ ερωτηθείς σχετικά με τις υποθέσεις στις Σκουριές και της Marfin, αφού καταδίκασε κατηγορηματικά τις εγκληματικές ενέργειες, τόνισε την ανάγκη να αποδοθεί το ταχύτερο δυνατό δικαιοσύνη , σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι είναι επιφυλακτικός απέναντι στα όσα λέγονται και γράφονται , αν δεν υπάρξουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την ενοχή ή όχι κάποιων προσώπων.
Πηγή:Ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου