Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Αντίθετοι στο μέτρο του 1 ευρώ ανά συνταγή οι φαρμακοποιοίΟυσιαστικά μεταφέρεται στους ασφαλισμένους μέρος της επιβάρυνσης του κράτους καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί
Κατά του μέτρου καταβολής του ενός ευρώ ανά συνταγή από τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ τάσσεται ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Λουράντος, τόνισε ότι το ένα ευρώ δεν το εισπράττει ο φαρμακοποιός, ούτε πηγαίνει στην τσέπη του, αλλά ουσιαστικά μεταφέρεται στους ασφαλισμένους μέρος της επιβάρυνσης του κράτους.
«Πρόκειται δηλαδή για έμμεση αύξηση της συμμετοχής του και αυτό αφορά τους πάντες. Δεν εξαιρεί καμία πάθηση και κανέναν ασφαλισμένο».
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Λουράντος, επειδή κάθε συνταγή μπορεί να περιέχει μόνο μέχρι τρία φάρμακα, η επιβάρυνση του ασφαλισμένου αν χρειάζεται περισσότερα θα είναι διπλάσια.
Ωστόσο σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, το μέτρο προς το παρόν αναστέλλεται λόγω τεχνικών προβλημάτων της ΗΔΙΚΑ ΑΕ και η υλοποίηση της σχετικής διαδικασίας θα ξεκινήσει όταν θα είναι έτοιμη η εφαρμογή (8 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον υπουργό), οπότε και θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο Υγείας.


Πηγη:bankingnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου