Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Θανάσης Οικονόμου: «Με αυτούς που απομυζούν οφέλη μέσα στην κρίση δεν μπορούμε να συμμαχήσουμε».

«Η πολιτική ζωή της χώρας δεν μπορεί να εγκλωβιστεί σε μία τεχνητή πόλωση και την ίδια ώρα οι πολίτες να μην βλέπουν ένα πειστικό εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης από εκείνους που αρέσκονται να είναι καρικατούρα του δικομματισμού. Πρέπει να τελειώνει το παραμύθι τόσο του νεοφιλελευθερισμού όσο και της σοσιαλδημοκρατίας, γιατί καμία από τις θεωρίες αυτές όπως τις ξέρουμε δεν είχαν απαντήσεις για την κρίση που βιώνουμε». Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιντερνετική τηλεόραση ο πρώην Βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δημ.Αρ Θανάσης Οικονόμου, ενώ προσδιόρισε τις επιδιώξεις της Αγίου Κωνσταντίνου ενόψει εκλογών λέγοντας πως «στις ευρωεκλογές θα συμμετέχουμε ως ΔΗΜΑΡ μαζί με τη συμμαχία που θα έχουμε συγκροτήσει στο πλαίσιο του προοδευτικού πόλου».

Επεφύλαξε σκληρή κριτική προς την Κυβέρνηση και προσωπικά προς τον Βαγγέλη Βενιζέλο λέγοντας πως «Ο Κουβέλης έχει άλλο ηθικό βάρος από τον Βενιζέλο, μην τους βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι» και συμπλήρωσε με νόημα πως «Με αυτούς που απομυζούν οφέλη μέσα στην κρίση δεν μπορούμε να συμμαχήσουμε».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Θανάσης Οικονόμου τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ είναι υποχρεωμένη να συζητήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να βρεθεί μια κοινή προγραμματική συνισταμένη με προοδευτικό πρόσημο για την επόμενη ημέρα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η ΔΗΜ.ΑΡ απευθύνεται σε όλους εκείνους - «και είναι πολλοί αυτοί»-  που δεν συναινούν στις εφαρμοζόμενες συντηρητικές κυβερνητικές πολιτικές και την ίδια ώρα αντιστέκονται στις σειρήνες της λαϊκιστικής Αριστεράς. « Γιατί ο λαϊκισμός και η συντήρηση είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που μας επιστρέφουν στο χθες, δηλαδή σε όλα αυτά που έφεραν την κρίση». 
Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη του Θανάση Οικονόμου στο paraskhnio web tv εδώ: http://www.paraskhnio.gr/th-oikonomoy-den-symmaxoyme-me-osoys-ap/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου