Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Στα πλοκάμια του ΕΕΤΗΔΕ παγιδευμένοι χιλιάδες φορολογούμενοι



Το ΕΕΤΗΔΕ, όπως ήταν η επίσημη ονομασία του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ, μπορεί να αποτελεί παρελθόν, ωστόσο, εξακολουθεί να ταλαιπωρεί χιλιάδες φορολογούμενους.
Όσοι πλήρωσαν εκπρόθεσμα λογαριασμούς που έληγαν στις 22 Ιουνίου 2012 με την τελευταία δόση του χαρατσιού, νόμιζαν ότι είχαν «ξεμπερδέψει» και με τη ΔΕΗ και με την Εφορία. Τελικά, δεν ήταν έτσι, καθώς η ΔΕΗ έκανε την εκκαθάριση των λογαριασμών ΕΕΤΗΔΕ στις 22 Ιουνίου και έστειλε τα στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως σημειώνει η Καθημερινή, η ΔΕΗ δεν φρόντισε να ενημερώσει επαρκώς τους καταναλωτές ότι το χρέος μεταφέρθηκε στο υπουργείο Οικονομικών και ότι μπορούν να πάρουν το σχετικό ποσό που κατέβαλαν από τα ταμεία της ΔΕΗ μέχρι κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Έκρινε ότι όσοι δεν πήγαν να πάρουν την επιστροφή, συμφωνούσαν να κάνουν συμψηφισμό για μελλοντική κατανάλωση ρεύματος.

Αλλά ούτε και το υπουργείο Οικονομικών έκρινε σκόπιμο να επικοινωνήσει το όλο θέμα εγκαίρως και τώρα στέλνει σημειώματα για την καταβολή ληξιπρόθεσμης οφειλής.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι στην περίπτωση που οι ιδιοκτήτες ενός ακινήτου είναι περισσότεροι του ενός, μπορούν να μεταβούν στη ΔΟΥ και να ζητήσουν διαχωρισμό. Εν τω μεταξύ, σήμερα στις ΔΟΥ λήξει η προθεσμία για πέντε φόρους, κατά συνέπεια η κίνηση είναι αυξημένη...
Πηγή:in.gr-Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου