Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Εγκρίθηκαν τα Περιφερειακά Προγράμματα Έργων έτους 2014

To Περιφερειακό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Τετάρτης ενέκρινε τα περιφερειακά προγράμματα έργων που χρηματοδοτούνται από έσοδα της Περιφέρειας για το έτος 2014.  Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά, ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουν καταβληθεί από το αρμόδιο Υπουργείο οι προβλεπόμενες δόσεις των κεντρικών αυτοτελών πόρων (Κ.Α.Π.), με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο το έργο της Περιφέρειας στο επενδυτικό σκέλος.

 Όπως ανέφερε μάλιστα ο Περιφερειάρχης, δεν δόθηκε ούτε η τελευταία δόση των Κ.Α.Π. για τις λειτουργικές ανάγκες της Περιφέρειας και των Περιφερειακών Ενοτήτων. "Οι πόροι μας τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν μειωθεί κατά 70%", τόνισε ο κ. Καχριμάνης, προσθέτοντας ότι η βασική χρηματοδότηση πλέον της Περιφέρειας είναι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στο οποίο  μεταφέρονται έργα που περιλαμβάνονται στο ψηφισμένο από το Περιφερειακό Συμβούλιο τεχνικό πρόγραμμα των Κ.Α.Π..
Παρεμβάσεις κατά τη συζήτηση, για έργα που αφορούν τις Περιφερειακές Ενότητές τους, έκαναν οι Αντιπεριφερειάρχες Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου και Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, οι οποίοι, απορρίπτοντας διάφορες αιτιάσεις,  έκαναν σαφές ότι τα έργα που δημοπρατούνται έχουν διασφαλισμένο το σύνολο των προϋπολογισθέντων πιστώσεων και παράλληλα εξήγησαν τη διαδικασία που ακολουθείται για την ωρίμανση νέων έργων. Τα Περιφερειακά Προγράμματα ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους της παράταξης "Αξιοβίωτη Ανάπτυξη" και του περιφερειακού συμβούλου κ. Παύλου Μίχα (Π.Ε. Άρτας).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου