Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Δηλώσεις Φ.Φίλιου σχετικά με τις νέες περικοπές πόρων στην αυτοδιοίκηση

«Η νέα μείωση της τακτικής επιχορήγησης των Δήμων που δρομολογείται ήδη από την Κυβέρνηση, προκαλεί οργή κι αγανάκτηση, θα φέρει την αυτοδιοίκηση αντιμέτωπη με νέα προβλήματα και την οδηγήσει σε περαιτέρω αδυναμία παρέμβασης σε καθημερινά ζητήματα».
Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος με αφορμή τις νέες περικοπές στους ΚΑΠ, θέμα που απασχόλησε και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά την τελευταία του συνεδρίαση.

Στο Δήμο Ιωαννιτών, υπογράμμισε ο δήμαρχος, έγινε μία γιγάντια προσπάθεια για νοικοκύρεμα στα οικονομικά. Έτσι ο Δήμος κατάφερε να αντέξει, να αποπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών των παρελθόντων ετών, να εξοφλεί σήμερα στην ώρα τους όλες τις υποχρεώσεις. Κι όλα αυτά χωρίς να προχωρήσει σε κανένα νέο δάνειο.
«Καταβάλαμε μια γιγαντιαία προσπάθεια για να κρατήσουμε το δήμο μας όρθιο. Έγινε μια τεράστια προσπάθεια από το σύνολο της Αυτοδιοίκησης. Η Αυτοδιοίκηση συνέβαλα τα μέγιστα για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας. Όμως οφείλει η Κυβέρνηση να καταλάβει ότι υπάρχουν όρια. Ως εδώ και μη παρέκει λοιπόν με τις περικοπές», σημείωσε ο κ. Φίλιος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου