Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Παρουσίαση εκδόσεων Δημοτικής Πινακοθήκης

Στον Πολιτιστικό Χώρο «Δημήτρης Χατζής» έγινε, η παρουσίαση τριών σπουδαίων εκδόσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης.
Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού για την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων.
Τα έργα που παρουσιάσθηκαν είναι «Οι Συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων», «Τα γλυπτά της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων» και «Θάλεια Φλωρά- Καραβία: Σχέδια από το Μέτωπο της Ηπείρου (1913)».

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Γιωτίτσας, οι συγκεκριμένες εκδόσεις σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της εκατονταετηρίδας από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων και από τη γέννηση του Κώστα Μαλάμου, οραματιστή και ιδρυτή της Δημοτικής Πινακοθήκης.
«Μέσα από τις σελίδες τους καταγράφεται η τιτάνια προσπάθεια δημιουργίας της Δημοτικής Πινακοθήκης αλλά και σε σημαντικό βαθμό, η ιστορία της νεοελληνικής εικαστικής δραστηριότητας, από τη Σχολή του Μονάχου μέχρι και σήμερα. Όλα αυτά μπορούν πλέον να γίνουν γνωστά στο κοινό της πόλης και της χώρας καθώς και στο εξειδικευμένο κοινό των εικαστικών τεχνών», τόνισε ο κ. Γιωτίτσας.
«Η πινακοθήκη παρουσιάζει όλο τον πλούτο της. Κι ένας σπουδαίος εικαστικός πλούτος, ένα κομμάτι του πολιτισμού της περιοχής, που παραδίδεται στο κοινό. Πρόκειται για εκδόσεις που θα μείνουν στην ιστορία», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδόσεις έγιναν εφικτές χάρη στην ευγενική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος και την ευγενική υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς.
Καθοριστική υπήρξε η συμβολή της Δρ. Ιστορίας της Τέχνης Ελένης Μάργαρη, η οποία επιμελήθηκε αφιλοκερδώς την τις εκδόσεις.
Ο Δήμος Ιωαννιτών ευχαριστεί τόσο τις δύο τράπεζες για την συμβολή τους όσο και την κ. Μάργαρη για τη σπουδαία δουλειά που ολοκλήρωσε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου