Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ερχεται νομοθετική ρύθμιση για την καθιέρωση τεσσάρων ή πέντε σταυρών στις Ευρωεκλογές



Στο τελικό στάδιο της νομοθετικής ρύθμισης που θα προβλέπει την σταυροδοσία των ευρωβουλευτών, βρίσκεται το υπουργείο Εσωτερικών. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην καθιέρωση τεσσάρων ή πέντε σταυρών. Η χώρα θα αποτελεί ενιαία εκλογική περιφέρεια.

«Πρέπει να λάβουμε υπόψη για παράδειγμα ότι στις εθνικές εκλογές στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Β' Αθήνας προβλέπονται τέσσερις σταυροί» σημειωνόταν από πηγές του υπουργείου, σύμφωνα με τα «Νέα»
Ανάλογες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και για τον προσδιορισμό του ανώτατου ορίου εκλογικών δαπανών που θα προβλεφθεί για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές.
Εν τω μεταξύ, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο σπασίματος των μεγάλων νησιωτικών δήμων της χώρας, με αφορμή και την επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που ρυθμίζει θέματα των δήμων και στο οποίο είχε αρχικώς περιληφθεί σχετική διάταξη. Επισήμως έχει δηλωθεί ότι δεν πρόκειται να αλλάζει η χωροταξία των δήμων, ωστόσο, πληροφορίες θέλουν να μην έχει κλείσει οριστικά το ζήτημα.

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου