Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Συμμετοχή Αντιπεριφερειάρχη Ν. Ανατολιωτάκη στην εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος I.C.E.

Στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου «I.C.E. Innovation, Culture and Creativity for a new Economy»,  που διεξήχθη στις 30-31 Ιανουαρίου 2014 στο Μπάρι της Ιταλίας, συμμετείχε εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Προστασίας και ανάδειξης Μνημείων κ. Νικόλαος Ανατολιωτάκης. Το έργο I.C.E. εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας "Ελλάδας - Ιταλίας 2007-2013".

Ο πολιτισμός και ο τουρισμός αποτελούν ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, στα οποία μπορεί να βασιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας – Ιταλίας, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες τάσεις της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. Σκοπός του έργου είναι η αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των δύο χωρών για την ανάπτυξη και την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού και η δημιουργία μια ενιαίας τουριστικής ζώνης μεταξύ των δύο περιοχών.
Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου η Περιφέρεια Ηπείρου θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις υποδομής σε μνημεία της περιοχής. Αναλυτικά, πρόκειται για τα:
- Αποκατάσταση Ι.Ν. Παλαιοχωρίου Συρράκου
- Στερέωση αποκατάσταση Ι.Μ. Γεννέσιου της Θεοτόκου Σιστρουνίου
- Αντικατάσταση στέγης Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λοφίσκου Γραμμενοχωρίων
- Στερέωση και αποκατάσταση νερόμυλου στο Δ.Δ. Κοπάνης του Δήμου Δωδώνης
- Συντήρηση τέμπλου και τοιχογραφιών Ι.Μ. Γηρομερίου και
- Μικρής κλίμακας παρεμβάσεις στο δίκτυο των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου