Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

«Όχι» Ελβετίας στη φορολόγηση ελληνικών καταθέσεων



Απροθυμία στη φορολόγηση ελληνικών καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες και ειδικά χρημάτων που είχαν κατατεθεί στο παρελθόν έδειξε η Ελβετίδα υπουργός Οικονομικών Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ, σε δηλώσεις της μετά την συνάντηση που είχε στο υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα.

 Στις κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε πως η όποια φορολογική συμφωνία Ελλάδος - Ελβετίας πρέπει να τακτοποιεί και τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, ωστόσο η κ. Σλουμπφ δεν φάνηκε να συμμερίζεται την άποψη αυτή.
Αφού έκανε επανειλημμένες αναφορές στους περιορισμούς που θέτει το ελβετικό δίκαιο η Ελβετίδα υπουργός είπε πως ενδεχόμενη συμφωνία θα αφορά κυρίως στη μεταχείριση των μελλοντικών καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία και όχι στο παρελθόν.
«Μοντέλα που έχουν αναπτυχθεί στο παρελθόν για μη φορολογηθέντα χρήματα σε ελβετικές τράπεζες, εμφανίζονται παρωχημένα, πρέπει να κινηθούμε προς άλλη κατεύθυνση και αυτό θα κάνουμε», τόνισε.

Ως πρότυπο για τη συμφωνία με την Ελλάδα έθεσε τις συμφωνίες ΕΕ, ΟΟΣΑ και G20 για τη φορολόγηση των καταθέσεων τις οποίες η Ελβετία προτίθεται να υιοθετήσει.
Πάντως, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως η ελληνική πλευρά επιδιώκει ρύθμιση αντίστοιχη με το βρετανικό μοντέλο.
Σε ερώτηση για το ύψος των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία δεν απάντησε λέγοντας, ωστόσο ξεκαθάρισε πως κατά την διάρκεια της κρίσης δεν έχουν καταγραφεί εκροές καταθέσεων από το ελβετικό τραπεζικό σύστημα.
Πηγή:newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου