Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Την ώρα που ο κάμπος της Άρτας στενάζει, οι εξαγγελθείσες παρεμβάσεις αναδύουν οσμή ρουσφετολογικής εξυπηρέτησης φίλων και ημετέρων

Πριν λίγες ημέρες η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου αποφάσισε τη δημοπράτηση έργων βελτίωσης των υποδομών στην Π.Ε. Άρτας και συγκεκριμένα
1. Συντήρηση – αποκατάσταση οδών προς παραγωγικές μονάδες Άρτας, προϋπολογισμού 70.000 € και
2. Έργα ανάδειξης Ιερών Ναών Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 50.000 €.
Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η κατάσταση στην αγροτική οδοποιΐα, στον Κάμπο της Άρτας, όπου υπάρχουν παραγωγικές μονάδες, αλλά με απαράδεκτες, προβληματικές έως και ανύπαρκτες οδικές προσβάσεις, είναι άθλια και λειτουργεί ως τροχοπέδη σε όσους δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή και αποτρεπτικά για όσους ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μια νέα επένδυση.
Οι ευθύνες για αυτή την κατάσταση είναι βαριές και αφορούν τόσο τους εμπλεκόμενους Δήμους, όσο και την Περιφέρεια Ηπείρου.
Τα τελευταία χρόνια, η παράταξη «ΑΥΡΙΟ για την Ήπειρο» έχει επανειλημμένα θέσει το θέμα στις τεχνικές υπηρεσίες αλλά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου, ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει τον κόσμο στον κάμπο της Άρτας.
Ερχόμαστε στο σήμερα και τα έργα δημοπρατούνται όπως προαναφέρθηκε, αλλά αντί να αισθανόμαστε δικαιωμένοι, είμαστε ιδιαίτερα θορυβημένοι, καθώς βλέπουμε ότι, για ακόμη μία φορά, αντί να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την επίλυση του προβλήματος, δίνεται η «ευκαιρία» για παλαιοκομματική προεκλογική εκμετάλλευση και για βόλεμα των αναγκών ημετέρων.
Η γενικότητα των τίτλων των έργων και ο μηδαμινός προϋπολογισμός, σε συνδυασμό με την προεκλογική συγκυρία, αναδύουν έντονο ρουσφετολογικό άρωμα, που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, ακόμη και από αδαείς περί τον τρόπο άσκησης της εξουσίας από την πλευρά του Περιφερειάρχη.
Από την πλευρά μας, θα παρακολουθήσουμε από κοντά την πορεία υλοποίησης αυτών των έργων, καθ’ όλα τα στάδια πραγματοποίησής τους. Με βάση τις μελέτες, πρέπει όλοι να γνωρίζουμε πού θα γίνουν οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις, ώστε να γίνει πράξη το «ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ» και να μην παραμείνει άλλη μια παχιά επικοινωνιακή εξαγγελία, που στην πράξη δεν σημαίνει τίποτε άλλο, πέρα από την εξυπηρέτηση των φίλων και ημετέρων, την ώρα που ο κάμπος της Άρτας στενάζει.
Βασίλης Γιολδάσης
υπ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας
Με το ψηφοδέλτιο της Όλγας Γεροβασίλη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου