Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Αφαντο το Boeing: Τα μαζεύουν οι Αυστραλοί -Ισως να μην είναι συντρίμμια



Μετά από τις πρώτες ώρες έρευνας στο σημείο που υπέδειξε ο δορυφόρος πως εντοπίστηκαν αντικείμενα, οι Αυστραλοί βλέποντας πως δεν μπορούν να εντοπίσουν κάτι που να αποδεικνύει πως το μοιραίο Boeing της Malaysia Airlines έπεσε στη θαλάσσια περιοχή νότια του Ινδικού Ωκεανού, φαίνεται πως τα μαζεύουν.

Συγκεκριμένα, ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Αμποτ σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το αν βιάστηκε να ενημερώσει τα μέσα ενημέρωσης για τα συγκεκριμένα αντικείμενα που έχουν εντοπιστεί απάντησε: «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι μπορεί να είναι απλά το φορτίο που έπεσε από κάποιο πλοίο, απλώς δεν ξέρουμε ακόμα».
Συνεχίζονται οι έρευνες
Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν και πάλι οι έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό, για δυο μεγάλα αντικείμενα που μπορεί να συνδέονται με την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines. Ωστόσο, το έργο των διασωστών είναι πάρα πολύ δύσκολο αφού στην περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες. Χαμηλά, πυκνά σύννεφα και βροχή που δυσχεραίνουν τις έρευνες. Αν και σύμφωνα με τους Αυστραλούς τα αεροπλάνα πετούν μόλις εκατό μέτρα πάνω από την θάλασσα, ωστόσο η ορατότητα είναι πάρα πολύ περιορισμένη.
Σπεύδουν πλοία και αεροσκάφη στην περιοχή
Η αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα ( AMSA ) έχει στείλει τέσσερα αεροσκάφη στην περιοχή, 2500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πέρθης, για να ερευνήσουν μια έκταση 23.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Το Σάββατο αναμένεται να φθάσουν στην περιοχή το αυστραλιανό πολεμικό σκάφος HMAS Success και το νορβηγικό πλοίο Hoegh St. Petersburg το οποίο κατευθυνόταν από τη Μαδαγασκάρη προς τη Μελβούρνη, όταν έλαβε το σήμα των αυστραλιανών αρχών να συμμετάσχει στις έρευνες για τα δύο αντικείμενα.
Οι δυσκολίες της έρευνας - Κακοκαιρία, απόσταση
Επί πλέον, λόγω της μεγάλης απόστασης, κάθε αεροπλάνο που λαμβάνει μέρος ερευνά την περιοχή μόνο για δυο ώρες γιατί θα πρέπει να επιστρέψει στη στεριά για ανεφοδιασμό.
Η Αυστραλία θα στείλει και άλλα αεροσκάφη στην περιοχή. Θα λάβουν επίσης μέρος και αεροσκάφη της Νέας Ζηλανδίας και των ΗΠΑ.
«Θα ενεργοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στην διάθεσή μας» είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι 'Αμποτ ο οποίος πρόσθεσε πως λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, της απόμακρης περιοχής «στο μέσον του πουθενά» είναι πολύ δύσκολο το έργο της εντόπισης των αντικειμένων.
Επί πλέον, όπως εξηγούν οι Αυστραλοί, τα θαλάσσια ρεύματα μπορεί να έχουν απομακρύνει τα αντικείμενα από το σημείο που εντοπίστηκαν στις 16 Μαρτίου. Ενδεικτικό είναι πως σύμφωνα με τους ειδικούς αντικείμενα που βρίσκονται στην επιφάνεια του ωκεανού και απλώς επιπλέουν μπορούν να παρασυρθούν ακόμα και 600 χλμ μέσα σε 13 ημέρες -όσες αγνοείται και το Boeing-
Ο Αυστραλός υπουργός Αμύνης, Ντέϊβιντ Τζόνστον, είπε ότι «ίσως περάσουν μέρες πριν έχουμε κάποιες συγκεκριμένες απαντήσεις» ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Συγκοινωνιών, Γουόρεν Τρας σημείωσε ότι «δορυφόροι χτενίζουν πλέον την περιοχή» με την ελπίδα να εντοπίσουν τα αντικείμενα.
Για την ώρα πάντως εντοπίστηκαν μόνο ένα φορτηγό πλοίο και κάποια... δελφίνια!

Πηγή
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου