Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Εγκαινιάσθηκε η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών



Τη διαπίστωση ότι υπάρχει πάρα πολύ έδαφος για να ενισχυθεί η προσπάθεια της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, έκανε ο υπουργός υγείας Αδ. Γεωργιάδης, που είναι ήδη εθελοντής δότης και παρέστη σήμερα στα εγκαίνια της τράπεζας που έγιναν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ- ΕΛΠΙΔΑ».

"Ο περισσότερος κόσμος δε γνωρίζει ούτε πόσο απλό πράγμα είναι να γίνεις εθελοντής δότης ούτε πόσο απλό πράγμα είναι να είσαι και δότης, αν χρειαστεί, με τις νέες μεθόδους και τις νέες τεχνικές" τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Υγείας, που έκανε λόγο για μια σημαντική πρωτοβουλία, "την οποία στηρίζουμε απολύτως, με όποιο τρόπο μπορούμε. Αυτό που έχετε κάνει και εσείς και η "Ελπίδα" εδώ, είναι παράδειγμα προς μίμηση για την κοινωνία μας σε όλα τα επίπεδα και σε δύσκολες" απέφερε.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, η υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, κ. Αλκιβιάδης Κωστάκης και ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», Εμμανουήλ Παπασάββας, καθώς η πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» και Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Στόχος μας, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, είναι τα επόμενα χρόνια να πάει τόσο καλά η τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών «Όραμα Ελπίδας», ώστε "να μη χρειάζεται ποτέ να ψάχνουμε στο εξωτερικό και όλα μας τα παιδιά αλλά και όλοι οι Έλληνες οι οποίοι θα χρειαστούν μεταμόσχευση, να μπορούν να βρουν εδώ, σε εμάς, αυτό το οποίο χρειάζονται σε πρώτο χρόνο, ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε στην υγεία τους".
Πηγή:news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου