Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Θρίλερ με αεροσκάφος της Malaysia airlines -Δεν επιβεβαιώνεται ακόμα η συντριβή του



Οι αρχές της Μαλαισίας δεν επιβεβαιώνουν ότι το αεροσκάφος της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες που χάθηκε από τα ραντάρ πάνω από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας έχει συντριβεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Χισαμουντίντ Χουσέιν.

Ο Χισαμουντίν δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τη συντριβή του αεροσκάφους, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα μέσα ενημέρωσης του Βιετνάμ ότι το Boeing B777-200 που εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ- Πεκίνο συνετρίβη στη θάλασσα νότια ενός βιετναμέζικου νησιού.
«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να εντοπίσουμε το αεροσκάφος (...) Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι έχει εξεταστεί κάθε πιθανότητα», υπογράμμισε ο μαλαισιανός υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.
«Αναμένουμε ακριβείς πληροφορίες από τον στρατό της Μαλαισίας. Εκείνοι αναμένουν πληροφορίες από τη βιετναμέζικη πλευρά», πρόσθεσε.
Νωρίτερα το πρακτορείο Ρόιτερς ανέφερε επικαλούμενο ένα αξιωματικό του ναυτικού της χώρας πως το αεροσκάφος της εταιρείας Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες που χάθηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα συνετρίβη στη θάλασσα 153 ναυτικά μίλια από τις ακτές του νησιού Το Τσου του Βιετνάμ.
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πλοία του βιετναμέζικου ναυτικού στην περιοχή, οπότε πρέπει να ζητήσουμε σκάφη από το νησί Που Κουόκ να είναι έτοιμα για την επιχείρηση διάσωσης», δήλωσε ο ναύαρχος Νγκο Βαν Πατ στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Tuoi Tre.
Τα νησιά Το Τσου και Που Κουόκ βρίσκονται στο νοτιοδυτικό Βιετνάμ.
Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πώς ο ναύαρχος γνώριζε ότι το αεροσκάφος έχει συντριβεί ή το πού έχουν εντοπιστεί τα συντρίμμια του.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Μεταφορών του Βιετνάμ Παμ Κόι Τιου δήλωσε: «Δεν έχουμε καθορίσει τι συνέβη στο αεροσκάφος, όμως μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι χάθηκε από τα ραντάρ ένα λεπτό πριν εισέλθει στην περιοχή ελέγχου της πόλης Χο Τσι Μινχ».
Πόσοι επέβαιναν στο αεροσκάφος
Το αεροσκάφος εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο. Πρόκειται για ένα Boeing Β777-200, στο οποίο επιβαίνουν 239 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 227 είναι επιβάτες -συμπεριλαμβανομένων δύο βρεφών- και οι 12 μέλη του πληρώματος.Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας το εν λόγω αεροπλάνο μεταφέρει επιβάτες 14 εθνικοτήτων. Κανείς Έλληνας δεν βρίσκεται στους ανάμεσά στους συνολικά 239 επιβαίνοντες. Οι περισσότεροι έχουν κινεζική υπηκοότητα.
Συγκεκριμένα, 153 -συμπεριλαμβανομένου ενός βρέφους- κατάγονται από την Κίνα, 38 από την Μαλαισία, 12 από την Ινδονησία, 7 από την Αυστραλία, 4 -συμπεριλαμβανομένου ενός βρέφους- από τις ΗΠΑ, 3 από τη Γαλλία, 2 από τη Νέα Ζηλανδία, 2 από την Ουκρανία, 2 από τον Καναδά, 1 από τη Ρωσία, 1 από την Ιταλία, 1 από την Ταϊβάν, 1 από την Ολλανδία και 1 από την Αυστρία. Αυτοί οι αριθμοί είναι από την επίσημη λίστα που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Malaysia Airlines. Ωστόσο, βάσει αυτής οι επιβάτες είναι 228 και όχι 227, όπως είχε ανακοινώσει εξ' αρχής. Αν δεν έχει γίνει λάθος, τότε συνολικά οι επιβαίνοντες είναι 240.
Το αεροσκάφος είχε δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο. Απογειώθηκε από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας στις 00:21 π.μ. (14:21 GMT Παρασκευή) και αναμενόταν να προσγειωθεί στο Πεκίνο στις 06:00 π.μ. (22:30 GMT). Ο πύργος ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας έχασε την επαφή με το αεροσκάφος στις 02:40 π.μ.
Δεν εισήλθε ποτέ στο εναέριο χώρο της Κίνας
Το αεροσκάφος δεν εισήλθε στον εναέριο χώρο που ελέγχεται από την Κίνα και δεν ήρθε σε επαφή με Κινέζους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, μετέδωσε σήμερα το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Με βάση διεθνή ΜΜΕ, τα καύσιμα που είχε το αεροπλάνο από τη στιγμή που χάθηκε, αρκούσαν για 7,5 ώρες. Ήδη οι ώρες αυτές έχουν περάσει, γεγονός που λιγοστεύει και άλλο τις ελπίδες.

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου