Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Την Τετάρτη του Πάσχα ανοίγουν 500 σχολεία



Περίπου 500 σχολεία θα ανοίξουν την Τετάρτη του Πάσχα, αφού θα πρέπει να καλυφθούν οι ώρες μαθημάτων που χάθηκαν εξαιτίας των καταλήψεων που έγιναν τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο.

Σε όσα σχολεία πρέπει να αναπληρωθούν έως και τρεις ημέρες, αυτές θα καλυφθούν με την απώλεια ισάριθμων ημερών από τη δεύτερη εβδομάδα των διακοπών του Πάσχα.
Για τα σχολεία που υπάρχει η ανάγκη κάλυψης περισσότερων ημερών, αυτό θα γίνει τον Μάιο, έπειτα από τη λήξη του διδακτικού έτους, αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Αντιδρά η ΟΛΜΕ
Η ΟΛΜΕ πάντως διαμαρτύρεται για τον τρόπο αναπλήρωσης και κήρυξε τρίωρες στάσεις εργασίας (8 π.μ.-11 π.μ.) για την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή του Πάσχα, στα σχολεία όπου ορίζεται να γίνει αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές, ενώ κάλεσε τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών ενώσεων καθηγητών (ΕΛΜΕ) να λάβουν αποφάσεις για συμπληρωματικές στάσεις εργασίας τις ίδιες ημέρες.

Ενδεικτικά, στην Αττική 104 Γυμνάσια και Λύκεια θα πρέπει να γίνουν αναπληρώσεις διδακτικών ωρών, στη Θεσσαλία 112 σχολεία, στην Πελοπόννησο 33 σχολεία, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 10 σχολεία. Βέβαια, ορισμένες περιφερειακές διευθύνσεις ανακοίνωσαν και τα σχολεία που πρέπει να αναπληρώσουν πάνω από τρεις ημέρες, με παράταση του διδακτικού έτους τον Μάιο, ενώ άλλες περιοχές (π.χ. Αττικής) μόνο τα σχολεία που πρέπει να αναπληρώσουν μέσα στο Πάσχα.

Πηγή:newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου