Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Εκδήλωση της ΧΕΙΡΝΟΜΙΑ- ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ με θέμα : " ΟΨΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"

Απολύσεις, καθημερινοί εκβιασμοί στους εργαζόμενους, δολοφονικές επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής σε όποιον αντιστέκεται είτε ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική είτε στους δρόμους των πόλεων ενάντια στην ανεργία και την απαξίωση της ύπαρξης, εξοντώσεις κρατουμένων στα κελιά τους, απειλές στους φυλακισμένους των κολαστηρίων , που κατ΄ ευφημισμόν αποκαλούνται σωφρονιστικά καταστήματα , ότι θα τους κοπούν οι άδειες και κάθε επαφή με τον έξω κόσμο, φρονηματικές διώξεις και εισβολές της αστυνομίας σε σπίτια αντιεξουσιαστών κι όποιου άλλου αντιστέκεται στην πανοπτική εξουσία, επιστρατεύσεις, παράνομες λήψεις DNA, προσαγωγές για ψύλλου πήδημα, στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, σχεδιασμοί για πτέρυγες πλήρους απομόνωσης στις ελληνικές φυλακές, διακρίσεις σε βάρος των πολιτικών κρατουμένων – αυτοί, εξάλλου, αποτέλεσαν ανέκαθεν, με κορωνίδα το τρομοκαλοκαίρι του 2002, την αιχμή του δόρατος της κρατικής τρομοκρατίας, το «δοκιμαστικό σωλήνα» κάθε μορφής κράτους έκτακτης ανάγκης.

Τα παραπάνω πλέον αποτελούν καθεστώς για μεγάλο μέρος της κοινωνίας στην Ελλάδα αφού η ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, μη έχοντας άλλο τρόπο νομιμοποίησης για να σταθεί στην εξουσία και να υλοποιήσει τον σχεδιασμό για καθολική ιδιωτικοποίηση των πάντων, απογειώνει την κρατική καταστολή και συγκροτεί την «γκρίζα ζώνη»: σε αυτήν εξορίζει ολόκληρες κοινωνικές κατηγορίες: άνεργους, επισφαλώς εργαζόμενους, άστεγους, μετανάστες, πρόσφυγες, ανασφάλιστους, φυλακισμένους, τοξικοεξαρτημένους, ψυχικά ασθενείς. Με στόχο να διευρύνει τους κύκλους καταστολής.
Απέναντι σε αυτές τις πολλαπλές όψεις της κρατικής τρομοκρατίας, της τρομοκρατίας του κράτους έκτακτης ανάγκης, της τρομοκρατίας μέσα κι έξω από τα κελιά των φυλακών, ως κοινωνία ας ορθώσουμε ανάστημα - ας θυμηθούμε την αξιοπρέπεια μας απέναντι στο πρόσωπο του τέρατος που επιθυμεί να πετρώσει την ίδια μας τη ζωή. Να μάθουμε και να αντισταθούμε- για έναν κόσμο ελευθερίας και δικαιοσύνης.
Το Σάββατο 5, Απριλίου 2014 στις 7 το απόγευμα, στο «Πολυθέαμα» (Σικελιανού 3, Γιάννενα), η Χειρονομία – Αντιεξουσιαστική Κίνηση διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Όψεις της κρατικής τρομοκρατίας: Διώξεις αγωνιστών, καταστολή κινημάτων, εξόντωση κρατουμένων».
Θα μιλήσουν ο Νίκος Γιαννόπουλος (Δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα) και η Βαγγελιώ Σωτηροπούλου (Πρωτοβουλία Αντίστασης και Αλληλεγγύης).
ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
https://xeironomia.espivblogs.net, e-mail: xeironomiagiannena@gmail.com, facebook: Χειρονομία Αντιεξουσιαστική Κίνηση




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου