Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Η ασπιρίνη αυξάνει την γονιμότητα στις γυναίκες



Η λήψη ασπιρίνης μπορεί να αυξήσει τη γονιμότητα μιας γυναίκας , σύμφωνα με μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «The Lancet».
Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν ότι οι χαμηλές δόσεις του φαρμάκου μπορεί να βελτιώσουν τις πιθανότητες σύλληψης και γέννησης ενός υγιούς μωρού.
Σε αντίθεση, όμως, με την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση, το φάρμακο δεν φάνηκε να προλαμβάνει τις αποβολές.

Σύμφωνα με την δημοσίευση, πολλοί γιατροί συνταγογραφούν χαμηλές δόσεις ασπιρίνης σε γυναίκες που είχαν ένα ιστορικό αποβολής ή θνησιγένειας του νεογνού σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν επανάληψη του φαινομένου. Ωστόσο , λένε ότι η αποτελεσματικότητα αυτής της θεραπείας δεν είχε αποδειχθεί .

Επιστήμονες από τα Εθνικά Ιδρύματα Υγείας (ΝΙΗ) των ΗΠΑ μελέτησαν περισσότερες από 1.000 εθελόντριες, οι οποίες είχαν ιστορικό αποβολής, οι μισές από τις οποίες έπαιρναν καθημερινά χαμηλή δόση ασπιρίνης και οι άλλες μισές μία ανενεργή ουσία (ψευδοφάρμακο).

Όπως διαπίστωσαν, μεταξύ των γυναικών που είχαν χάσει ένα μωρό πριν από την 20η εβδομάδα της κυήσεως και έπαιρναν ασπιρίνη, το 78% έμειναν έγκυες έναντι του 66% απ’ όσες έπαιρναν την ανενεργή ουσία. Επιπλέον, το 62% απ’ όσες είχαν πάρει ασπιρίνη πριν από την εγκυμοσύνη γέννησαν τελικά, έναντι του 53% όσων έπαιρναν την ανενεργό ουσία.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι διαφορές αυτές οφείλονται στο ότι η ασπιρίνη βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και έτσι αυξάνει την παροχή αίματος στη μήτρα και στο έμβρυο. Εκτιμούν επίσης ότι η ασπιρίνη θα μπορούσε να βοηθήσει και άλλες υποομάδες γυναικών να συλλάβουν και να γεννήσουν τα μωρά τους.
Πηγή:news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου