Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ομιλία του προέδρου του ΑΚΚΕΛ Βάκη Τσιομπανίδη στην Σίνδο Θεσσαλονίκης

Για αυτούς που δεν με γνωρίζουν, είμαι ο Βάκης Τσιομπανίδης ιδρυτής του αγροτικού κτηνοτροφικού κόμματος Ελλάδας, 40 ετών, έχω σπουδάσει νομική και ασχολούμαι τα τελευταία 8 χρόνια αποκλειστικά με την προβατοτροφία. Θα σας ζητήσω συγνώμη προκαταβολικά γιατί δεν μπορώ και δεν θέλω να χρησιμοποιήσω την γνωστή σε όλους μας ξύλινη γλώσσα των πολιτικών. Με απλά λόγια θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω τους λόγους και τις ανησυχίες που μας οδήγησαν να δημιουργήσουμε το ΑΚΚΕΛ. 

2) Το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας είναι για μένα μια αναγκαιότητα, ένα κόμμα που θα έπρεπε να υφίσταται από την μεταπολίτευση ακόμη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως αντίστοιχα αγροτικά-κτηνοτροφικά κόμματα υπάρχουν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα- αρχηγοί εκμεταλλεύσεων εως σήμερα ήταν πολιτικά άστεγοι. Το συνδικαλιστικό μας κίνημα με την μορφή που ξέραμε ως τώρα έχει δυστυχώς πεθάνει. Πριν λίγο καιρό στην Αθήνα σε πανελλήνιο συλλαλητήριο οι δυνάμεις καταστολής εξάντλησαν την βιαιότητα τους στους συναδέλφους μας αλιείς, ποιο μπροστά στους ιδιοκτήτες φωτοβολταικών …..τα ίδια θα συμβούν και σε όποιο άλλο κλάδο αποφασίσει να διαμαρτυρηθεί για την αθλιότητα που τον οδηγεί η συγκυβέρνηση Σαμαρά σε συνεργασία με την τρόικα. Ακούγοντας λοιπόν τα μηνύματα των καιρών, τις αγωνίες των ανθρώπων του μόχθου, και την κατάντια που οδήγησαν την χώρα μας, αποφασίσαμε ότι δεν πάει άλλο….. το μαχαίρι έχει ξεπεράσει το κόκαλο !!!! Έτσι αποφασίσαμε να πάρουμε της τύχες μας στα χέρια μας !!!
Δεν χρειάζεται να είσαι τεχνοκράτης ή οικονομολόγος για να αναλογιστείς τι μπορεί επιτέλους να παράξει αυτή η χώρα… Μπορούμε να παράξουμε αυτοκίνητα? Αεροπλάνα? Μικροτσίπ? Τι μπορούμε να παράξουμε ώστε να φέρουμε πραγματική ανάπτυξη , πραγματικό πρωτογενές πλεόνασμα, θέσεις εργασίας και συνάλλαγμα στην χώρα ? Η απάντηση χωρίς να είμαι τεχνοκράτης ή οικονομολόγος είναι μία, ποιοτικά προϊόντα του πρωτογενή τομέα…Ο πρωτογενής τομέας ήταν είναι και θα είναι ο μοναδικός πυλώνας της Ελλάδας για την έξοδο από την κρίση….. Μα θα πούνε κάποιοι είναι τόσο απλά τα πράγματα και εκεί στην κυβέρνηση τόσοι πολιτικοί, τόσοι επιστήμονες δεν τα βλέπουν και περίμεναν να έρθει ένας κτηνοτρόφος από την Ορεστιάδα για να τους ανοίξει τα μάτια? Τα βλέπουν φίλες και φίλοι , τα ξέρουν πολύ καλά….. όπως πολύ καλά γνωρίζουν ότι μια χώρα που δεν παράγει είναι καταδικασμένη να επιβιώνει αποκλειστικά από τον δανεισμό. Μια χώρα με υπερδανεισμό είναι αποικία των δανειστών της….. Αυτό είναι και το σχέδιο φίλες και φίλοι άποικοι και κολίγοι των δανειστών μας στην ίδια μας την χώρα…. Όλοι αυτοί που δημιουργήσαμε το ΑΚΚΕΛ ήμαστε οι άνθρωποι που ξέρουμε να παράγουμε πλούτο (αν μας αφήσουν),Οι άνθρωποι του μόχθου και της σκληρής δουλειάς, και όχι ανεπάγγελτοι πολιτικάντηδες. Πιστεύουμε ότι με σωστό σχεδιασμό, αν κινηθεί η ατμομηχανή του πρωτογενούς τομέα, θα γυρίσουν όλα τα γρανάζια της ανάπτυξης.
3) Πολλοί θα μας κατηγορήσουν ότι ήμαστε ένα συντεχνιακό κόμμα χωρίς πολιτικό πρόγραμμα και τεκμηριωμένες πολιτικές απόψεις…… οικτρά πλάνη πλανώνται, το ΑΚΚΕΛ έχει πρόγραμμα και θέσεις για όλα τα καίρια σημεία που ταλανίζουν την χώρα, αλλά επικεντρωνόμαστε στο βασικότερο, το οικονομικό, την παραγωγή, την ανάπτυξη….. μόνο μέσο αυτού του άξονα θα μπορούμε να μιλήσουμε για την καταπολέμηση της ανεργίας , Αν υπάρξει πραγματική ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα θα κινηθούνε φυσικά τα γρανάζια της μεταποίησης , των μεταφορών, του εμπορίου ,των εξαγωγών …..500.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας θα ανοίξουν μόνο μέσο του πρωτογενούς τομέα…. Φυσικά και ήμαστε υπέρ του κράτους πρόνοιας και της δωρεάν υγείας και παιδείας….. Φυσικά και ήμαστε κατά των μνημονίων μιας και στην πράξη τα μνημόνια εξαθλίωσαν τον Ελληνικό λαό, διπλασίασαν το χρέος και λειτούργησαν ως τροχοπέδη της κάθε ανάπτυξης. Ήμαστε υπέρ της Ε.Ε των λαών και όχι της ηγεμονίας των δανειστών, διαφωνούμε πλήρως με την προσπάθεια της καγκελαρίου Μέρκελ να μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία των Γερμανών και θεωρούμε μεγάλη ευθύνη σε αυτό έχει η κυβέρνηση Σαμαρά., η οποία ουδέποτε ήρθε σε πραγματική διαπραγμάτευση αλλά συναινούσε δουλικά σε κάθε απαίτηση των δανειστών.
10 δις ευρώ θα μπορούσαν να εισρεύσουν στα ταμία του κράτους αύριο κιόλας από την πάταξη της φοροδιαφυγής .....Το ερώτημα είναι ποιος μπορεί να το κάνει; Oι διεφθαρμένοι πολιτικοί μας; τα κόμματα που είναι εξαρτώμενα από της χορηγίες των μεγάλο φοροφυγάδων; Τα νέα κόμματα που ξεκινάνε με παλαιούς σπόνσορες; Κανείς. Το μόνο κόμμα που κάνει την ειδοποιό διαφορά είναι το ΑΚΚΕΛ , κόμμα χωρίς εξαρτήσεις χορηγίες και σπόνσορες, κόμμα που απαρτίζεται από ανθρώπους του καθημερινού μόχθου, που τους μεγαλοκαρχαρίες φοροφυγάδες μόνο από την τηλεόραση μπορεί να έχουν ακουστά.....Στηρίζοντας το ΑΚΚΕΛ στηρίζεις την μόνη ρεαλιστική πρόταση και την ελπίδα εξόδου από την κρίση....ΑΚΚΕΛ η δική σου φωνή !!!!
Κάποιο θα μας ρωτήσουν ποιος είναι ο παραταξιακός προσανατολισμός του ΑΚΚΕΛ ? είμαστε γαλάζιοι πράσινοι, ή ροζ? Ήμαστε δεξιοί, αριστεροί κεντρώοι τι ήμαστε? 
Άνθρωποι του μόχθου και της παραγωγής, άνθρωποι σκληρά εργαζόμενοι, άνθρωποι που κατάλαβαν ότι ο άξονας δεξιάς αριστεράς κέντρου είναι παρωχημένος και διχαστικός ….Το ΑΚΚΕΛ είναι κόμμα ενωτικό και όχι διχαστικό….σημαίας μας ο ιδρώτας μας και η αγωνία μας για το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας και της χώρας μας. 
Ένα εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι που θα βρεθούν τα χρήματα για να κατέλθει το ΑΚΚΕΛ δυναμικά στις ευρωεκλογές? Το ΑΚΚΕΛ είναι ένα κόμμα χωρίς σπόνσορες και χρηματοδότες, δυσάρεστο μεν γιατί δυστυχώς ζούμε σε μια δημοκρατία των ολίγων και η κάθοδος στις εκλογές είναι προνόμιο των ολίγων και των εχόντων…. Από την άλλη όμως δεν έχουμε άγκυρες, βαρίδια και εξαρτήσεις που θα δυσκόλευαν το έργο μας. Αποφασίσαμε λοιπόν να απευθυνθούμε στα μέλη και τους φίλους του κόμματος και με κουπόνια ενίσχυσης να προσπαθήσουμε να καλύψουμε τα έξοδα του προεκλογικού αγώνα, παράβολα-ψηφοδέλτια κλπ. 
Ανατροπή δεν είναι το ένα συστημικό κόμμα να παραδώσει την σκυτάλη στο έτερο συστημικό κόμμα....Ανατροπή είναι αντί για τα τζάκια να δεις στην διακυβέρνηση της χώρας τα ροζιασμένα χέρια του αγρότη, του εργάτη, του κτηνοτρόφου. Το Α.Κ.Κ.ΕΛ δεν γεννήθηκε για να ταράξει τα νερά, το Α.Κ.Κ.ΕΛ ήρθε να ανατρέψει. Δεν θα γίνουμε υποστυλώματα του σάπιου πολιτικού οικοδομήματος, ήμαστε οι γκρεμιστές του !!! Ζούμε την χούντα των αντι-χουντικών, ζούμε την αθλιότητα της μεταπολίτευσης, Όλο αυτό το άρρωστο και μαύρο σκηνικό πρέπει να φύγει μια για πάντα από την ζωή του Έλληνα. Ζητάμε να μας αφήσουν να παράξουμε, να φέρουμε πλούτο και να ξεφύγουμε απο την μιζέρια.....δεν μας αφήνουν...Για αυτό και εμείς παίρνουμε της τύχες μας στα χέρια μας. ΑΚΚΕΛ η ειρηνική επανάσταση. 
Α.Κ.Κ.ΕΛ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ. ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΛΕΒΟΥΝ !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου