Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Αυτοί είναι οι μεγάλοι δήμοι της χώρας που εξέλεξαν νέο δήμαρχο



Αν και Αθήνα και Θεσσαλονίκη έμειναν στα χέρια των προκατόχων τους, αρκετοί μεγάλοι δήμοι άλλαξαν χέρια χθες μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογικών αναμετρήσεων.
Πρώτη εμβληματική περίπτωση αυτή της Πάτρας όπου εξελέγη δήμαρχος ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του ΚΚΕ, Κώστας Πελετίδης με ποσοστό που αγγίζει το 60%.  Στο Ηράκλειο της Κρήτης  ο Βασίλης Λαμπρινός (ανεξάρτητος, υποστηριζόμενος από ΝΔ και ΔΗΜΑΡ) κερδίζει τον απερχόμενο δήμαρχο Γιάννη Κουράκη (ανεξάρτητος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ).

Δήμαρχος Λάρισας εξελέγη ο Απόστολος Καλογιάννης, ανεξάρτητος, στηριζόμενος από ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγους,  Στον Βόλο, εξελέγη ο  Αχιλλέας Μπέος  ο οποίος κατέβηκε ως ανεξάρτητος, αξιοποιώντας όμως τη σχέση του με την ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου. Στον Δήμο Κερκυραίων εκλέγεται ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Νικολούζος με 58%, αφήνοντας εκτός τη Μερόπη Υδραίου.

 Στο Αγρίνιο εκλέγεται ο Γιώργος Παπαναστασίου, ανεξάρτητος και προερχόμενος από τη Ν.Δ. Στη Ρόδο εκλέγεται ο Φώτιος Χατζηδιάκος (ανεξάρτητος, με προέλευση από το ΠΑΣΟΚ) έναντι του Ευστρ. Καρίκη (Ν.Δ). Στον δήμο Λειβαδιάς η Γιώτα Πούλου με στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που έκοψε πρώτη το νήμα της αφετηρίας με 56,24%, από 25,64% που είχε πάρει στον πρώτο γύρο. Ο δικηγόρος Αρης Ρούσσαρης περιορίστηκε στο 43,76% παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί με 30,15% στον πρώτο γύρο.

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου