Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

To SMS του εφοπλιστή, εγκεφάλου του καρτέλ, μόλις έμαθε ότι βρήκαν την ηρωίνη



Πληροφορίες αλλά και ένα... βαθύ λαρύγγι που έσπασε κατά την ανάκριση, οδήγησαν τις Αρχές στον εντοπισμό της νέας τεράστιας ποσότητας ηρωίνης σε εγκαταλελλειμμένο εκτροφείο πουλερικών στο Κορωπί.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Εθνος», ο άνθρωπος που έσπασε ήταν ο Ιρανός συνοδός του φορτίου των 2 τόνων της ηρωίνης στο πλοίο «ΝOOR ONE». Ο Ιρανός ανέβηκε στο πλοίο ανοιχτά του Ομάν την ίδια ώρα που μια λάντζα φόρτωνε σε αυτό τους 2 τόνους ηρωίνης. Ηταν ουσιαστικά ο συνοδός του ναρκωτικού. Δουλειά του ήταν να μην αφήσει τα σακιά ρυζιού με το σκληρό ναρκωτικό από τα μάτια του. Ολα αυτά για 1.500 ευρώ.
Μερικές μέρες μετά τις πρώτες συλλήψεις (η ΕΛ.ΑΣ. πέρασε χειροπέδες σε εννέα άτομα, ανάμεσα στους οποίους ο εφοπλιστής και η πρώην σύζυγός τους), ο Ιρανός προσπάθησε να παραλάβει το ήδη κατασχεμένο φορτηγό όχημα, που είχε εντοπιστεί σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου καυσίμων στην περιοχή Σχιστό Ασπροπύργου και χρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Το «βαθύ λαρύγγι» του καρτέλ παρείχε σίγουρες πληροφορίες και σε συνδυασμό με τις πολύμηνες και συντονισμένες έρευνες οι Αρχές κατάφεραν να φθάσουν στη δεύτερη, χθεσινή μεγάλη επιτυχία.

Το SMS του εφοπλιστή μετά την ανακάλυψη του πρώτου ενός τόνου ηρωίνης
Το καρτέλ της ηρωίνης ξεφόρτωσε μεταξύ 7 και 11 Ιουνίου δύο μέρη της ηρωίνης (συνολικά 1,133 κιλά) και με δύο δρομολόγια εστάλησαν στη βίλα της Φιλοθέης και στην αποθήκη στο Κορωπί. Τότε επενέβη το Λιμενικό και η DEA συλλαμβάνοντας την πρώην σύζυγο του εφοπλιστή, τη μητέρα της, τον γιο τους και τον νυν σύντροφό της, καθώς και έξι Τούρκους με βελγικά διαβατήρια.

Την ώρα που ο εφοπλιστής πήγαινε να παραδοθεί δηλώνοντας άγνοια (αφού είχε πληροφορηθεί την έφοδο των βατραχανθρώπων στη βίλα) φέρεται να έστειλε σε δικό του άνθρωπο μήνυμα -πιθανότατα SMS- στο οποίο έλεγε να εξαφανιστούν τα 986,600 κιλά ηρωίνης που βρίσκονταν στο «NOOR ONE» (η ποσότητα του ναρκωτικού που τελικά μεταφέρθηκε στο εγκαταλελειμμένο πρώην πτηνοτροφείο στο Κορωπί και εντοπίστηκε χθες).

Και όντως, τα ναρκωτικά τοποθετήθηκαν σε φορτηγό κάτω από καύσιμη ύλη πέλετ και μεταφέρθηκαν στο πρώην πτηνοτροφείο.


Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου