Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Απίστευτη κομπίνα ελεγκτών εισιτηρίων: Εκοβαν πλαστές βεβαιώσεις προστίμων και θησαύριζαν -Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη



Zημιά τουλάχιστον 90.000 ευρώ, τα οποία είχαν καταλήξει στην τσέπη τους, προκάλεσαν στην εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. δύο ελεγκτές οι οποίοι είχαν στήσει μια απίστευτη κομπίνα με πλαστές βεβαιώσεις για πρόστιμα σε επιβάτες χωρίς εισιτήριο.

Συγκεκριμένα, οι δύο συλληφθέντες ελεγκτές (ηλικίας 31 και 32 ετών αντίστοιχα) είχαν εκδόσει, από τον Απρίλιο του 2013, πλαστά μπλοκ προστίμων, έκοβαν πλαστές  βεβαιώσεις στους επιβάτες που έβρισκαν χωρίς εισιτήριο και έβαζαν στην τσέπη τους τα λεφτά που κανονικά θα έπρεπε να πηγαίνουν στο ταμείο της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.
Τα μπλοκ προμηθεύονταν, έναντι οικονομικού αντιτίμου, από 44χρονο τυπογράφο στην περιοχή της Βάρης, από τον οποίο είχαν επίσης προμηθευτεί και μια σφραγίδα κόκκινου χρώματος, με την οποία θεωρούσαν την πράξη βεβαίωσης προστίμου κατά το ήμισυ. Επιπλέον, προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί από την Υπηρεσία τους, παράλληλα με την εικονική βεβαίωση προστίμων, λαμβάνοντας το αντίτιμο εξ ολοκλήρου οι ίδιοι, προέβαιναν και στην βεβαίωση νόμιμων παραβάσεων, συμπληρώνοντας αντίστοιχα τα μπλοκ που τους είχαν χορηγηθεί από την εταιρεία.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας εκτιμάται ότι οι συλληφθέντες για πλαστά μπλοκ παραβάσεων και εικονική βεβαίωση προστίμων σε επιβάτες των οδικών αστικών συγκοινωνιών, ζημιώνοντας την Ο.ΣΥ., αποκόμισαν κέρδη που κυμαίνονται από 50.400 έως 90.720 ευρώ.
Πώς αποκαλύφθηκε η δράση τους
Η δράση τους υπολογίζεται ότι ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2013 και αποκαλύφθηκε τυχαία, όταν στις 20 Ιουνίου οι δυο ελεγκτές βεβαίωσαν πρόστιμο 72 ευρώ σε 25χρονη η οποία είχε επιβιβαστεί σε λεωφορείο των αστικών συγκοινωνιών χωρίς εισιτήριο.

Η κοπέλα πλήρωσε άμεσα το πρόστιμο στους ελεγκτές και αποχώρησε χωρίς όμως να παραλάβει την ταυτότητά της, την οποία είχε παραδώσει στους ελεγκτές.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η 25χρονη πήγε στα Κεντρικά Γραφεία του Ο.ΣΥ. στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη για να παραλάβει την ταυτότητά της που είχαν ξεχάσει να της δώσουν οι ελεγκτές. 

Εκεί ενημερώθηκε ότι το απόκομμα πληρωμής που είχε λάβει ήταν πλαστό, καθώς και ότι το μητρώο του αναγραφόμενου ελεγκτή ήταν ανύπαρκτο. Ωστόσο, η 25χρονη αναγνώρισε στον χώρο τους δύο ελεγκτές, ως τα πρόσωπα που βεβαίωσαν την παράβαση.

Ακολούθησε διερεύνηση της υπόθεσης από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της οποίας οι δυο προαναφερόμενοι υπάλληλοι - ελεγκτές της Ο.ΣΥ., ηλικίας 31 και 32 ετών, συνελήφθησαν (21/06) ενώ εκτελούσαν υπηρεσία οδηγού σε λεωφορεία.

Ο 31χρονος ελεγκτής, επειδή αντιλήφθηκε την πιθανότητα να έχει προβεί σε καταγγελία για το γεγονός της ψευδούς βεβαίωσης προστίμου, κατέστρεψε με καύση τα πλαστά μπλοκ που είχε στο σπίτι του και τα οποία είχε προμηθευθεί από τον 32χρονο, ενώ έκαψε και την ταυτότητα της 25χρονης, προκειμένου να καταστρέψει τα πειστήρια.
Ποιοι είναι οι δύο συλληφθέντες ελεγκτές
Πρόκειται για δυο υπαλλήλους των Οδικών Συγκοινωνιών Α.Ε., οι οποίοι,  παράλληλα με τα καθήκοντα του οδηγού εκτελούσαν από κοινού εθελοντικά υπηρεσία ελεγκτή. Οπως αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. οι δύο συλληφθέντες έκαναν εθελοντικά τον ελεγκτή στα μέσα μαζικής μεταφοράς δύο τουλάχιστον φορές την εβδομάδα. Δρούσαν με τρόπο ανάλογο με εκείνο που έδρασαν στην περίπτωση της 25χρονης και αποκόμιζαν κάθε φορά χρηματικό όφελος από 200 ευρώ εώς 350 ευρώ ο καθένας.
Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα
Εκτός από τους δυο ελεγκτές η ΕΛ.ΑΣ. πέρασε χειροπέδες και σε δύο ακόμη άτομα, τους τυπογράφους που τους προμήθευαν τα πλαστά μπλοκ.  Οι δύο ελεγκτές και  ο ένας τυπογράφος που εμπλέκεται στην υπόθεση, ηλικίας 44 ετών κατηγορούνται για πλαστογραφία, απάτη και απιστία σχετική με την Υπηρεσία, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση. Ο δεύτερος τυπογράφος, ηλικίας 52 ετών κατηγορείται για απλή συνέργεια στα παραπάνω αδικήματα.

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου