Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Πνευματικό Μνημόσυνο υπέρ του εκδημήσαντος στο Αιώνιο Φως, Αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεου Κιλίφη :Ομιλητής ήταν ο Βασίλειος Σχίζας του Κωνσταντή


Ο αείμνηστος π.Τιμοθεος Κιλίφης
 Ο μακαριστός ιερομόναχος της Ιεράς Μονής Πεντέλης,  με εγνωσμένη   κοινωνική δράση και προσφορά,  πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Κιλίφης ήταν επίλεκτο μέλος του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων καθώς και άλλων πνευματικών σωματείων.
Εκδήμησε προς το Αιώνιο Φως, τον Δημιουργό, την 2α Μαρτίου 2014, ενώ κατέλειπε «μνήμην αγαθήν» και  πλούσιο συγγραφικό έργο ιστορικού, εθνικοπατριωτικού, θρησκευτικού και  λογοτεχνικού περιεχομένου.   
Ο αείμνηστος «Κοσμοκαλόγερος» αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κιλίφης
με τον Βασίλειο Σχίζα, σε παλαιότερη φωτογραφία
Με πρωτοβουλία του δημάρχου  Πεντέλης Δημητρίου  Στεργίου- Καψάλη, ως ελάχιστο δείγμα τιμής στον ανθρωποκαλόγερο που άφησε τοπικά και εθνικά αξιοζήλευτο ίχνος διαδρομής ζωής, πραγματοποιήθηκε Πνευματικό Μνημόσυνο, την Κυριακή 29 Ιουνίου ε.έ.  στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης. Προηγουμένως  τελέστηκε, σύμφωνα με τους εκκλησιαστικούς κανόνες, ιερατικό μνημόσυνο στον Ιερό Ναό του Αγ. Σεραφείμ – Προφήτη Ηλία στην 
Πεντέλη.


Ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης,
 απηύθυνε χαιρετισμό, στο πνευματικό
 μνημόσυνο του αείμνηστου π. Τιμόθεου  Κιλίφη

Στην έναρξη ο  δήμαρχος Πεντέλης στη σύντομη ομιλία του σκιαγράφησε την ξεχωριστή προσωπικότητα του αρχιμανδρίτη Τιμόθεου Κιλίφη στην Ιερά Μονή Πεντέλης, η οποία αποτελεί λίκνο ζωής και Ορθοδοξίας για όλους τους Πεντελιώτες. «Η θρησκευτική του συνείδηση παράλληλα με την επικοινωνιακή δεινότητα που διέθετε, τον καθιστούσε ιδιαίτερα προσιτό και οικείο με τις οικογένειες της Πεντέλης. Με το λόγο του πότιζε τους σπόρους της ελπίδας για άλλου είδους και άλλης ποιότητας ανθρώπινης σχέσης». Αναφερόμενος  στο σημαντικό συγγραφικό του έργο επεσήμανε και «το πόνημά του για την Πεντέλη με ιστορικά διαχρονικά στοιχεία που συγκινούν τονΠεντελιώτη».
   Κύριος ομιλητής στην πνευματική
Ο Βασίλειος Σχίζας μέλος του Συνδέσμου
Ιστορικών Συγγραφέων ήταν ο κύριος ομιλιτής

Σεμνυνόμεθα και υποκλινόμεθα  τιμώντας τη μνήμη 
τού ένθερμου πατριώτη  -γνήσιου Ρωμιού-, φωτισμένου κληρικού, οδηγού προς το «επέκεινα» κατά Πλάτωνα, σύγχρονο «Παπαφλέσσα» της Πεντέλης και φλογερού ιερωμένου,  ο οποίος ερευνούσε το κάλλος της Δημιουργίας στη φιλοσοφική σκέψη, στις αναζητήσεις των αρχαίων Ελλήνων κλασσικών και συνέζευξε  την αρχαιοελληνική Γραμματεία με την Χριστιανική ορθόδοξη Γραμματεία».
Ο  επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων
 Λογοτεχνών και μέλος του Συνδέσμου Ιστορικών
 Συγγραφέων Δημήτρης Τσουκνίδας, απηύθυνε χαιρετισμό
Αμέσως μετά απηύθυνε χαιρετισμό ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και μέλος του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων Δημήτρης Τσουκνίδας. Εκτός των άλλων ο Δημήτρης Τσουκνίδας μίλησε και για την εποχή που μεγαλουργούσε η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, και οι τιμητικές διακρίσεις  δεν απονέμονταν τήδε κακείσε  αδιακρίτως προς άσχετους επαγγελματίες άνευ αποχρώντος λόγου.  Τότε υπό αυστηρά κριτήρια απενεμήθη  δίκαια το Χρυσό Μετάλλιο και Βραβείο Α΄ Τάξεως στον αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Κιλίφη.
Χαιρετιστήριους συνοπτικούς λόγους εκφώνησαν  επίσης ο πρόεδρος  της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων Ηλίας Μπάκος,  η πρόεδρος  της
Ο πρόεδρος  της Πανελλήνιας Ένωσης
 Θεολόγων Ηλίας Μπάκος απηύθυνε
χαιρετισμό.  
Β'βάθμιας Σχολικής Επιτροπής  του Δήμου
Πεντέλης κ. Σίσσυ Ντούρη  και  ο   πρόεδρος  του Συλλόγου Φίλων του Παιδιού του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, Ιατρός Ιωάννης Χάγερ
 Το πνευματικό μνημόσυνο λάμπρυνε πλήθος κόσμου και μεταξύ αυτών, εκτός των όσων προαναφέρθηκαν, η αντιπεριφερειάρχης κ. Λιλίκα Βασιλάκου, ο διευθυντής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Γιάννης Σαφλιάνης, ο καθηγητής Χαράλαμπος Τακαταλίδης, ο επικεφαλής της Ανθρώπινης Πολιτείας Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, η αντιδήμαρχος κ. Άντα Μπούσουλα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κων/νος Μωραϊτης, Μιχάλης Κολιός, Σάββας Βορέας και η κ. Καίτη Μασμανίδου, ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Ιατρίδης, ο  Τοπικός Σύμβουλος Μελισσίων Απόστολος Φραντζής, η υπεύθυνη αιμοδοσίας του Δήμου Πεντέλης κ. Αγνή Ζώη, ο στρατηγός ε.α. Κων/νος Παπακώστας, ο πρόεδρος του Φιλοπροόδου
Η   πρόεδρος  της Β'βάθμιας Σχολικής
 Επιτροπής  του Δήμου Πεντέλης
κα Σίσσυ Ντούρη 
Συλλόγου Πεντέλης Περικλής Γιαννιός, ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Προστασία Απόστολος Αϊβαλιώτης, η πρόεδρος της Ζωοφιλικής Παρέμβασης Μελισσίων κ. Μάγδα Μάρρου.

Παρέστησαν επίσης ο οικονομολόγος Κων/νος Αντωνακάκης εκπροσωπώντας το Σύλλογο Κρητών Καντάνου  και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ν. Πεντέλης Μανώλης Μιχελακάκης εκπροσωπώντας παράλληλα το Σύλλογο Κρητών και φίλων Ν. Πεντέλης «Η Αρετούσα». 

 Ο  πρόεδρος Συλλόγου Φίλων του Παιδιού
 του Νοσοκομείου Παίδων
 Πεντέλης, Ιατρός Ιωάννης Χάγερ 
Από την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων
της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης
Ο  δήμαρχος Πεντέλης Δημήτριος Στεργίου- Καψάλης μεταξύ μελών του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων. Από αριστερά, ο Βασίλειος Σχίζας, ο δήμαρχος, ο Δημήτρης Τσουκνίδας, και ο Σταύρος  Σταύρου.
Ο Βασίλειος Σχίζας με τον δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη.
Ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης, μεταξύ του Βασιλείου Σχίζα (αριστερά) και του οικονομολόγου Κων/νου Αντωνακάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου