Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Προς δημοπράτηση το Σκευοφυλάκιο από το Δήμο Ιωαννιτών



Άνοιξε ο δρόμος για τη δημοπράτηση του μεγάλου έργου του Σκευοφυλακίου από το Δήμο Ιωαννιτών. Ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, που συνόδευσε την Κυριακή το πρωί στο Νησί τον Υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, τη Γ.Γ. Λίνα Μενδώνη και τα στελέχη του Υπουργείου, εξέφρασε την ικανοποίηση του και δήλωσε πως «τη Δευτέρα το πρωί θα δώσω την εντολή στις υπηρεσίες του Δήμου να προχωρήσουν άμεσα τη σχετική διαδικασία».

Το έργο αφορά στη μετατροπή σε μουσειακό χώρο των δύο συνεχόμενων κτιρίων του Ναζίρ και του Δεσποτικού, στο συγκρότημα της Ιεράς Μονής Ελεούσας και θα στεγάσει έργα της εκκλησιαστικής καλλιτεχνικής δραστηριότητας, που γνώρισε άνθηση στην Ήπειρο.
Υπενθυμίζουμε πως το Σκευοφυλάκιο είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο το περασμένο καλοκαίρι ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού ότι λόγω υπερβάσεων του προγράμματος θα μεταφερθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με τον ίδιο προϋπολογισμό.
Παράλληλα με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεται το έργο αποκατάστασης και συντήρησης των μοναστηριών του Νησιού. Όπως σημείωσε ο κ. Μπέγκας «είχαμε τη χαρά μαζί με τον συντοπίτη μας Υπουργό να δούμε ότι οι εργασίες εξελίσονται ταχύρρυθμα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό».
Με τα δύο αυτά έργα ολοκληρώνεται το πλέγμα παρεμβάσεων στο Νησί, στο Βυζαντινό «θησαυροφυλάκιο» της περιοχής και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις – όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών – για περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίηση μιας μοναδικής κληρονομιάς.
«Είναι ένας πραγματικός ‘‘πλούτος’’ για το Νησί που σύντομα θα γίνει επισκέψιμος και ταιριάζει απόλυτα με το σχεδιασμό που κάνουμε ως Δήμος Ιωαννιτών, ένας σχεδιασμός με ποιοτικά χαρακτηριστικά, για την προσέλκυση υψηλού επιπέδου τουρισμού», είπε ο κ. Μπέγκας.
Παράλληλα ζήτησε να συμβάλουν σε αυτό και οι κάτοικοι του Νησιού λέγοντας πως «σ’ αυτή την προσπάθεια θέλουμε πολύ τη βοήθεια των κατοίκων του Νησιού. Πρέπει και αυτοί από την πλευρά τους να κάνουν ότι είναι δυνατόν ώστε να έχει ποιότητα το τουριστικό προϊόν».
Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι θα πρέπει να αρχίσει να σχεδιάζεται , μέσα από δράσεις- εκδηλώσεις – γεγονότα, η προβολή του «θησαυρού» που αναδεικνύεται στο Νησί.
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Συνεδριακό Κέντρο του Νησιού -που παρ’ ότι είναι σε λειτουργία δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό – ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε πως το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί σε αυτό το χώρο συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννιτών, ως μια κίνηση προβολής του.
Πηγή:epirusportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου