Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Η απίστευτη περιπέτεια μιας 14χρονης από την Κοζάνη -Πήγε για εξαγωγή δοντιού και κατέληξε στη ΜΕΘ



Οπως έχει αναφερθεί σε διάφορα ρεπορτάζ πολλοί κάτοικοι των βόρειων περιοχών της χώρας, από το ξέσπασμα της κρίσης και μετά, επισκέπτονται γειτονικές χώρες για να κάνουν τις δουλειές τους, από το να πάνε γυμναστήριο μέχρι να κάνουν τις εξετάσεις τους και να επισκεφθούν γιατρούς.
Και αυτό γιατί οι αμοιβές που ζητούνται εκεί είναι πολύ χαμηλότερες από ότι στην Ελλάδα. Οι υπηρεσίες, όμως, είναι αμφιβόλου ποιότητας, όπως αποδεικνύει και το τελευταίο περιστατικό με πρωταγωνίστρια μια 14χρονη από την Κοζάνη που πήγε για εξαγωγή δοντιού σε γειτονική χώρα και κατέληξε να νοσηλεύεται επί ημέρες στο νοσοκομείο.

Σύμωνα με το  kozanilife.gr, το παιδί είχε πάει μαζί με τους γονείς του σε γειτονική χώρα, προκειμένου να κάνει εξαγωγή νεογιλών δοντιών. Μετά την οδοντιατρική παρέμβαση, ωστόσο, είχε ακατάσχετη αιμορραγία. Έτσι διακομίστηκε αρχικά στο Μαμάτσειο νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου για τρεις μέρες νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου».
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Βασίλη Καραγιαννίδη υπάρχει σωρεία καταγγελιών από πολίτες, που πήγαν σε γειτονικές χώρες για φθηνότερες ιατρικές υπηρεσίες. «Δεν αναφερθήκαμε στα περιστατικά για να μη θεωρηθεί ότι βγήκαμε στην αντεπίθεση  επειδή χάνουμε οικονομικά, ήρθε όμως η ώρα να μιλήσουμε με αφορμή το τελευταίο συμβάν της συντοπίτισσάς μας. Πριν ενάμιση μήνα ο καθηγητής κος Αντωνιάδης από το Γ. Παπανικολάου, μας πληροφόρησε για περιστατικό στο οποίο προκειμένου να γίνουν εξαγωγές γρήγορα-γρήγορα σε βόρεια χώρα στην οποία επέλεξε για τις ιατρικές του υπηρεσίας, ο ασθενής υπέστη κάταγμα στη γνάθο. Δυστυχώς μετά από ενάμισι μήνα επιβεβαιωθήκαμε με τον χειρότερο τρόπο» δήλωσε ο κ. Καραγιαννίδης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, επεσήμανε ότι υπάρχει αύξηση στα κρούσματα ηπατίτιδας λόγω μη τήρησης των κανόνων υγιεινής και αποστείρωσης των οδοντιατρικών εργαλείων. Επιστρέφοντας στην υπόθεση της 14χρονης, ο αντιπρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει παθολογικός παράγοντας που δημιούργησε την ανεξέλεγκτη αιμορραγία, επισημαίνοντας ότι ακόμα και έτσι αν ήταν, ο οδοντίατρος οφείλει να πάρει ιστορικό του ασθενούς, πριν προβεί σε οποιαδήποτε εργασία.



Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου