Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Συγκέντρωση υλικού για την ενίσχυση του Δημοτικού Φαρμακείου Ιωαννίνων το Σάββατο 19 Οκτωβριου

Σημαντικές υπηρεσίες σε εκατοντάδες ανασφάλιστους συμπολίτες μας παρέχει το Δημοτικό Φαρμακείο, το οποίο λειτουργεί τα τελευταία δύο χρόνια, μετά από πρωτοβουλία του ΟΚΠΑΠΑ.
Πρόκειται για μία από τις πιο κρίσιμες κοινωνικές δομές, που καλύπτει ένα τεράστιο κενό του κράτους αλλά και τις ανάγκες που δημιουργούνται για όλους εκείνους που χάνουν τη δουλειά τους ή δεν έχουν καμία ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
Με δεδομένο ότι οι πόροι του Δήμου και του ΟΚΠΑΠΑ είναι περιορισμένοι, ο Οργανισμός απευθύνεται για μία ακόμη φορά στους συμπολίτες, ζητώντας τη στήριξή του, ώστε το Δημοτικό Φαρμακείο να συνεχίσει να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου από τις εννέα το πρωί μέχρι τις τρεις το μεσημέρι, σε ειδικό χώρο που θα έχει διαμορφωθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης, θα γίνεται συγκέντρωση φαρμάκων και ιατροφαρμακευτικού υλικού.
«Απευθύνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή. Οι κοινωνικές δομές που λειτουργεί ο Δήμος αφορούν όλους μας καθότι όλοι είμαστε μέλη της ίδιας κοινωνίας.
Με την προσφορά φαρμάκων κι άλλου υλικού θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της λειτουργίας του κοινωνικού φαρμακείου» επεσήμανε σε δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τσουμάνης ανέφερε ότι η προσέλευση πολιτών είναι μεγάλη, τόσο στο φαρμακείο όσο και στις άλλες κοινωνικές δομές και αυτό που καταγράφεται είναι ότι οι ανασφάλιστοι συνεχώς αυξάνουν.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου