Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Απάντηση από το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου στη διαμαρτυρία για το 9ο Δημοτικό Σχολείο

Με αφορμή «διαμαρτυρία» του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Διαπολιτισμικού Σχολείου Ιωαννίνων, η οποία δημοσιεύτηκε σε ιστότοπους και στις τοπικές εφημερίδες (10 και 11/12/2013) και αφορά τη συζήτηση και λήψη απόφασης για την μεταστέγαση του 2ου Ειδικού Σχολείου στο κτίριο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων της 07/11/2013, σας ενημερώνουμε ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε ένα διάλογο αντιπαραθέσεων με τον προαναφερόμενο Σύλλογο. Θα επιχειρήσουμε μόνο, να αντικρούσουμε τα σημεία της «διαμαρτυρίας» τα οποία είναι ανακριβή:

1.        Συντάχθηκε ορθή επανάληψη της απόφασης, ως προς την ψηφοφορία, η οποία δημοσιεύτηκε στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» (ΑΔΑ: ΒΛ0ΖΩΕΩ-ΣΑΜ) και διαβιβάστηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου  - Δυτικής Μακεδονίας (αρ. πρωτ.: 113625 /6712/01-12-2013), για τον κατά νόμο έλεγχο.
2.        Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Διαπολιτισμικού Σχολείου Ιωαννίνων, από την αρχή της ομιλίας της απομακρύνονταν από το υπό συζήτηση θέμα και χρησιμοποίησε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Κλήθηκε από τον Πρόεδρο να ανακαλέσει αυτούς τους χαρακτηρισμούς και αρνήθηκε. Γι αυτό της αφαιρέθηκε ο λόγος, όπως προβλέπεται και από τις σχετικές διατάξεις του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
3.        Για το αν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ψηφίζουν ελεύθερα ή συντεταγμένα, όπως αναφέρεται στη «διαμαρτυρία» του Συλλόγου, την απάντηση δίνει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο συγκεκριμένο θέμα.
Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε με αναλυτικότερα στοιχεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου