Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Νέες λαϊκές αγορές- Απομάκρυνση στεγάστρων από την Πλατεία Μαβίλη

Στην απομάκρυνση των στεγάστρων από τα καταστήματα στην πλατεία Μαβίλη θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμος Ιωαννιτών.
Το θέμα επανήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή σχετικό αίτημα που είχε κατατεθεί από έναν επιχειρηματία,
Όπως τονίστηκε η απόφαση για την απομάκρυνση είναι ειλημμένη και απομένει η σχετική απόφαση που πρέπει να ληφθεί από την Οικονομική Επιτροπή ώστε να γίνει η σχετική ανάθεση.
Το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Πέμπτης και έτσι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες ώστε να απομακρυνθούν τα στέγαστρα καθώς δεν συμβάλλουν ούτε στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής αλλά ούτε εξυπηρετούν πλέον τις ανάγκες των καταστημάτων.
Εν τω μεταξύ το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση την ίδρυση δύο νέων λαϊκών αγορών. 
Η πρώτη θα λειτουργήσει στα Καρδαμίτσια, στην οδό Κοσμά Αιτωλού και Ολυμπιάδος και θα είναι ανοιχτή κάθε Σάββατο.
Η δεύτερη θα λειτουργήσει στους Αμπελοκήπους, στην πλατεία Χατζή (οδός Νικολάου Ζυγούρη) και θα είναι ανοιχτή κάθε Τρίτη.

Οι δύο λαϊκές αγορές που λειτουργούν στην Ανατολή (η μία στην οδό Κερασούντος και Δέσποινας Χριστοφορίδη και είναι ανοιχτή κάθε Παρασκευή και η δεύτερη στη οδό Προφήτη Ηλία, κάθε Δευτέρα) όπως και οι δύο λαικές αγορές στα Σεισμόπληκτα και τη Δροσιά, θα εναρμονιστούν στο ίδιο κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας.
Ο αριθμός των θέσεων των παραγωγών για τις νέες λαϊκές θα οριστεί από την Περιφέρεια, η οποία έχει τη σχετική αρμοδιότητα.
Να σημειωθεί ότι και οι τέσσερις λαϊκές αγορές αποτελούσαν αιτήματα των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών και θα συμβάλλουν στην καλύτερη εξυπηρέτησή τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου