Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Παράταση στην προθεσμία καταγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μόσχου Κορασίδη, ύστερα από παρέμβαση και του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, κατ΄ εξαίρεση για φέτος, δόθηκε παράταση στην προθεσμία καταγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η διενέργεια απογραφής των αιγοπροβάτων από τον κάτοχό τους έως την 31η Δεκεμβρίου 2013 και περίοδος κοινοποίησης των απογραφικών στοιχείων (δηλαδή την απογραφή που διενεργήθηκε μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013) στις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες μέχρι 20 Ιανουαρίου 2014 για την ένταξή τους στο ηλεκτρονικό μητρώο.
Στην απόφαση του Γ.Γ. επισημαίνεται ότι η απογραφή του ζωικού κεφαλαίου και η αποτελεσματική ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών αποτελεί δέσμευση της χώρας μας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σημειώνεται ότι μέχρι την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013, που έληξε η κανονική προθεσμία, στην Π.Ε. Ιωαννίνων υπολογίζεται ότι είχε απογραφεί το 98% των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, στην Π.Ε. Θεσπρωτίας το 85%, στην Π.Ε. Πρέβεζας το 80% και στην Π.Ε. Άρτας το 75%, που είναι από τα μεγαλύτερα σε επίπεδο χώρας ποσοστά καταγραφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου