Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Παρέμβαση Προβόπουλου μέσω της έκθεσης της ΤτΕ – Όχι σε νέους φόρους - Το 2014 θα σημειωθεί οριακή ανάπτυξη


Όχι σε νέους φόρους αλλά στην πάταξη της φοροδιαφυγής και στην συνέχιση των μεταρρυθμίσεων θα είναι το μήνυμα που θα στείλει  ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στην έκθεση που θα παρουσιάσει σήμερα Τρίτη 17 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διοικητής της ΤτΕ το 2014 θα είναι μια χρονιά σταθμός για την Ελλάδα καθώς μετά από 6 χρόνια ύφεσης που μείωσε το εγχώριο προϊόν κατά 26% θα σημειωθεί οριακή ανάπτυξη.
Παράλληλα το 2014 αναμένεται να ανακοπεί η αυξητική τάση της ανεργίας που αποτελεί το νούμερο ένα δομικό πρόβλημα της χώρας απόρροια της ύφεσης.
Η Ελλάδα θα αναφέρεται στην έκθεση του διοικητή της ΤτΕ χρειάζεται να αναζητήσει εναλλακτικούς πόρους.
Θα ταχθεί κατά της επιβολής νέων φόρων.
Η κοινωνία δεν μπορεί να εισφέρει σε έσοδα μέσω της επιβολής νέων φόρων.
Χρειάζεται να παταχθεί η φοροδιαφυγή και να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι αναγκαίες για την οικονομία.
Για τις επιχειρήσεις ο Γ Προβόπουλος θα επισημαίνει ότι θα πρέπει να αναζητήσουν ρευστότητα πέραν από τις τράπεζες και σε εταιρικά ομόλογα αλλά και σε αυξήσεις κεφαλαίου.
Για τις τράπεζες θα επισημαίνει ότι πλέον έχουν καταστεί υγιείς, διαθέτουν επαρκείς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας ενώ οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες.
Τα προβληματικά δάνεια τα NPLs που έχουν φθάσει γύρω στο 30% των χορηγήσεων το 2014 θα εμφανίσουν σημάδια επιβράδυνσης, δηλαδή ο ρυθμός αύξησης των νέων προβληματικών δανείων θα αρχίσει να μειώνεται σε σχέση με το 2013 εξέλιξη που συμβαδίζει με τα σημάδια βελτίωσης της οικονομίας.
Για τα Βαλκάνια θα επαναλάβει ότι η ΤτΕ θέλει η παρουσία των ελληνικών τραπεζών να είναι ισχυρή και όχι κατακερματισμένη και θα επιμείνει στην πρόταση για εξαγορές, συγχωνεύσεις ή και ανταλλαγές θυγατρικών μεταξύ ελληνικών ή και ξένων τραπεζών.
Ναι στα Βαλκάνια αλλά με ισχυρότερη παρουσία.

Πηγή:www.bankingnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου