Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

‘Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού’


Το Politheatro παρουσιάζει το έργο του Ρώσου θεατρικού συγγραφέα Anton Chekhov  
                 ‘Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού’ 
                     [δημιουργώντας έναν χαρακτήρα] 
με τον Τάσο Νάκη. Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου και ώρα 9:15μμ επί τη ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας αφιερωμένης στα άτομα με αναπηρία. Οι παραστάσεις που ακολουθούν θα δοθούν στις 5-6-7-8 Δεκεμβρίου και ώρα 9:15μμ και στις 12-13-14-15 Δεκεμβρίου και ώρα 8:00μμ στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος. Τα έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννινων.

"Κατά τη διάρκεια της ζωής μας καθημερινά δεχόμαστε έναν αλλεπάλληλο καταιγισμό ερεθισμάτων τα οποία μας συμπαρασύρουν σε μια σειρά ενεργειών, συγκινήσεων, συναισθημάτων, διαθέσεων και πράξεων, μέσω των οποίων ο καθένας ψευδαισθησιακά ορίζει την προσωπικότητά του. Τον προσδιορισμό αυτό έρχονται να κάνουν ακόμη πιο θαμπό οι διάφορες νόρμες, καθωσπρεπισμοί και ανισόρροπα "ισορροπημένα" κοινωνικά πρότυπα που μας απομακρύνουν όλο και περισσότερο από την αληθή μας φύση. Κάπου εδώ εμπλέκεται και η τέχνη και ο Τσέχωφ. Με την πένα του και την μαεστρία του δείχνει το κατάντημα ενός ανθρώπου, που έχοντας ζήσει μια ολόκληρη ζωή μηχανικά, ξεσπά σε μια κρίση. Μια κρίση συνείδησης, κρίση αξιών, κρίση ταυτότητας. Αντικατοπτρίζοντας στον χαρακτήρα αυτό ποιότητες που όλοι μας μπορούμε να αναγνωρίσουμε ως δικές μας, μας καλεί να είμαστε αληθινοί, επανεξετάζοντας τα διάφορα στοιχεία της προσωπικότητάς μας, ώστε να δούμε ποια προέρχονται από τον αληθή μας εαυτό και ποια από μια επίκτητη περσόνα, με την οποία παίζουμε στο έργο της ζωής, ξεχνώντας το ρόλο μας και ξεχνώντας πως αυτό είναι απλά και μόνο ένα έργο." 
Τάσος Νάκης
Σκηνοθεσία: Ισαάκ και Νταϊάνα Ντόστ
 Παίζει ο Τάσος Νάκης

 Οι παραστάσεις  θα δοθούν στις 3-5-6-7-8 Δεκεμβρίου και ώρα 9:15μμ και στις 12-13-14-15 Δεκεμβρίου και ώρα 8:00μμ  στην αίθουσα 2 του ΠΟΛΥΘΕΑΜΑΤΟΣ

Γενική είσοδος 5 ευρώ

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 2651003492 – 6955416236

e-mail : politheatro@yahoo.gr

http://www.politheatro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου