Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Και τώρα πρόστιμα 1.000 ευρώ -Σαρωτικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα



Στην αναζήτηση των περίπου 800.000 οχημάτων που εκτιμάται ότι είναι ανασφάλιστα προχωράει το υπουργείο Οικονομικών και πλέον έρχονται πρόστιμα έως και 1.000 ευρώ για τους ιδιοκτήτες τους.
Ο οριστικός προσδιορισμός των ανασφάλιστων οχημάτων αναμένεται άμεσα, με την οριστικοποίηση και της λίστας όσων πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 και αυτών που παρέδωσαν πινακίδες.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, με τα προσωρινά στοιχεία που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο, 5,5 εκατομμύρια κάτοχοι αυτοκινήτων προσήλθαν στα τέλη του 2013 για να προμηθευτούν το σήμα, αριθμός που αν επαληθευθεί, εμφανίζει σημαντική μείωση σε σχέση με την περυσινή εκκαθάριση, όταν ο αριθμός των κατόχων αυτοκινήτων που είχε προμηθευτεί το σήμα είχε φτάσει τα 6 εκατομμύρια. Η μείωση ερμηνεύεται εν μέρει από το γεγονός ότι αρκετοί ήταν αυτοί που παρέδωσαν πέρυσι πινακίδες, οι οποίοι, ωστόσο, δεν ξεπερνούν τις 200.000. Στο νούμερο των 5,5 εκατομμυρίων που σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία φέρονται να προμηθεύτηκαν το τέλος κυκλοφορίας για το 2014, δεν περιλαμβάνονται τα μικρά δίκυκλα κάτω των 50 κυβικών και ορισμένες ειδικές κατηγορίες οχημάτων, όπως είναι τα αγροτικά οχήματα και τα μηχανήματα έργων, τα οποία δεν είναι υποχρεωμένα να προμηθεύονται το ειδικό σήμα. Με βάση στοιχεία προηγούμενων ετών, πρόκειται για 400.000 οχήματα και ο συνυπολογισμός τους ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των οχημάτων που κυκλοφορούν στα 5,9 - 6 εκατομμύρια.

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου