Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Η Κοπή της Πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου, πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου


Το  Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014, ο Σύλλογος  Ηπειρωτών Γαλατσίου έκοψε την Πίτα  του στην κατάμεστη από Ηπειρώτες και φίλους της Ηπείρου, αίθουσα  του Πνευματικού Κέντρου Ηπειρωτών Γαλατσίου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της υπεύθυνης  Δημοσίων Σχέσων του Συλλόγου Σωτηρίας Κατσιγιάννη που παρέδωσε τη σκυτάλη στον Πρόεδρο Δημήτριο
Παγώνη, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές για την καινούργια χρονιά, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Γαλατσίου Κυριάκο Τσίρο και τους δημοτικούς συμβούλους που τον συνόδευαν για την παρουσία τους και τη
βοήθεια και συμπαράσταση  τους στον Σύλλογο,  και τους, Αντιπρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστα Κωνή και Έφορο Τύπου Σπύρο Τζίμα για την εν γένει προσφορά, της κορυφαίας αποδημικής ηπειρώτικης οργάνωσης,  αλλά και την συνεισφορά της στη διοργάνωση 2 πετυχημένων εκδηλώσεων του Συλλόγου.


Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε στην δράση, το έργο του Συλλόγου και την κοινωνική του προσφορά, το χρόνο που πέρασε.
Κατόπιν  έκοψε την Πίτα, την οποία  κατασκεύασε και προσέφερε η Σωτηρία Κατσιγιάννη, κερδίζοντας επαινετικά σχόλια, από όλους που την γεύτηκαν. Απόδειξη ότι οι νέες Ηπειρώτισσες τηρώντας τις πατροπαράδοτες παραδόσεις συνεχίζουν και σήμερα να καταγράφουν επιτυχίες  στα γλυκά και τα εδέσματα, άξιες απόγονες γυναικών που έχουν παράδοση,  στα είδη αυτά.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των προαναφρερόμενων,  εκπρόσωποι ηπειρώτικων αποδημικών Συλλόγων της Αττικής, εκπρόσωποι  πολιτιστικών και άλλων φορέων της πόλης του Γαλατσίου και  εκπρόσωποι αποδημικών οργανώσεων κατοίκων της περιοχής, που προέρχονται από άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Κυριάκος Τσίρος, αναφέρθηκε περιληπτικά στην προσφορά του Συλλόγου στην τοπική κοινωνία, όπως αυτός την εισπράττει και δήλωσε ότι θα είναι πάντα δίπλα στις προσπάθειες των Ηπειρωτών της περιοχής και θα συνδράμει με κάθε πρόσφορό μέσο.
  Εκ μέρους  της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος ,  πήρε το λόγο ο Έφορος Τύπου Σπύρος Τζίμας, και  αφού συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο για το πλούσιο και αποτελεσματικό έργο του, τόνισε την αξία της προσφοράς τους στην δύσκολη αυτή περίοδο της κρίσης. Τους κάλεσε, σε συνεργασία με την ΠΣΕ να προωθήσουν παραπέρα τις δράσεις τους, δηλώνοντας ότι η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών θα είναι δίπλα τους. Ακόμη αναφέρθηκε στα προβλήματα που απασχολούν σήμερα την πατρώα γη και που έχουν να κάνουν με την υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ηπειρωτών εξαιτίας της κρίσης, με την μεγάλη αύξηση της ανεργίας, που οδηγεί την 'Ήπειρο να είναι πρώτη σε ποσοστό ανέργων πανελλαδικά, την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή, από την ελλειπή φρούρηση των παραμεθορίων περιοχών και την μεγάλη ανασφάλεια που έχει καταλάβει τους κατοίκους, εξαιτίας της δράσης των λαθρέμπορων ναρκωτικών και της παρεμβατικής συμπεριφοράς των λαθρομεταναστών, που εισέρχονται από την Αλβανία. Αναφέρθηκε στις Πρωτοβουλίες και δράσεις της ΠΣΕ για τους κατοίκους της Ηπείρου, σε συνεργασία με το αποδημικό κίνημα και τους τοπικούς φορείς της Ηπείρου. Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να παραστούν, στην μεγάλη εκδήλωση της Ηπειρώτικης Αποδημίας ''Η Πίτα του Ηπειρώτη 2014'', που διοργανώνει η ΠΣΕ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας , την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, στις 10.00΄η ώρα το πρωί, με την συμμετοχή δεκάδων χορευτικών απ' όλους τους Ηπειρώτικους Συλλόγους της Χώρας, αλλά και καταξιωμένων Ηπειρωτών μουσικών.
Ακολούθησε  η διανομή σε όλους τους καλεσμένους, νοστιμότατων σπιτίσιων παραδοσιακών πιτών που έφτιαξαν για την εκδήλωση αυτή οι Ηπειρώτισσες νοικοκυρές ,μέλη του συλλόγου, και Ηπειρώτες αρτοποιοί της περιοχής .
Το τσίπουρο και το κρασί από τη  Ήπειρο έρρευσαν χωρίς περιορισμό και  συνετέλεσαν ώστε το γλέντι που ακολούθησε και παρά-γλέντι να κρατήσει μέχρι αργά.
Και του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου