Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ληξούρι: Ακατάλληλα κρίθηκαν δύο σχολεία


«Βαριά» πληγωμένο το Ληξούρι. Αρκετά είναι τα σπίτια και τα καταστήματα που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές στην περιοχή από την σεισμική δόνηση των 5,8 Ρίχτερ και τον «χορό» των ισχυρών μετασεισμών που έχουν ακολουθήσει. Δύο σχολεία, ακόμη, κρίθηκαν ακατάλληλα.
Ώρα με την ώρα, οι καταγραφές των ζημιών αυξάνονται, ενώ αν και οι φέροντες οργανισμοί στο σύνολό τους δεν έχουν υποστεί το παραμικρό, κάτοικοι του Ληξουρίου τονίζουν ότι πολλές είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί τα σπίτια και τα μαγαζιά τους στο εσωτερικό τους. 
Μάλιστα, ήδη από ελέγχους που έχουν γίνει, κάποιες οικίες κρίθηκαν μη κατοικήσιμες.
Οι κάτοικοι μιλούν για μεγάλες ζημιές πέρα από φθορές στα σπίτια του που χρήζουν άμεσης επισκευής και στον οικιακό τους εξοπλισμό.  Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα δημοσίων έργων, κ. Στράτο Σιμόπουλο, οι έλεγχοι σε δύο σχολεία του Ληξουρίου έδειξαν ότι είναι ακατάλληλα. Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία και όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κεφαλονιά θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη.
Την ίδια ώρα, δωρεάν θα μεταφέρονται με φέρυ μπόουτ οι κάτοικοι Ληξουρίου στο Αργοστόλι οι οποίοι έχουν άμεση ανάγκη φιλοξενίας.
Δείτε φωτογραφίες: 
 Πηγή φωτογραφιών: kefaloniapress.gr
Πηγή:ProtoThem

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου