Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Ποιοι είναι οι τρεις βουλευτές που «φυγάδευσαν» 3,5 εκ. ευρώ στο εξωτερικό εν μέσω κρίσης



Τρεις βουλευτές  οι οποίοι έστειλαν με εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ την περίοδο 2009-2012 φέρνουν στο φως οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών...
Το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), μετά τα πρώτα 46 ονόματα που εντόπισε να έχουν φυγαδεύσει μέσω εμβασμάτων στις τράπεζες του εξωτερικού αδήλωτα χρήματα 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», ανακάλυψε τώρα μέσω των ελέγχων και των διασταυρώσεων άλλους 600 φορολογούμενους που έχουν διακινήσει μεγάλα ποσά χωρίς προηγουμένως να έχουν δηλωθεί στην Εφορία.

Ανάμεσα τους , τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας όπως αναφέρει το δημοσίευμα που έβγαλαν στο εξωτερικό συνολικά 3,5 εκ. ευρώ.
Την προηγούμενη εβδομάδα το ΚΕΦΟΜΕΠ απέστειλε στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έναν κατάλογο στον οποίο περιλαμβάνονται γνωστοί Έλληνες επιχειρηματίες, γιατροί δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, αλλά και πολιτικοί, για τους οποίους ο έλεγχος διαπίστωσε ότι έχουν διακινήσει συνολικά σε τράπεζες του εξωτερικού από το 2009 έως το 2012, πάνω από 2 δισ. ευρώ μαύρο χρήμα.

Για τους τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρεται πως διαπιστώνεται ακόμα ότι τα εμβάσματά τους στο εξωτερικό δεν δικαιολογούνται από τα «πόθεν έσχες» που έχουν καταθέσει και είναι δημοσιοποιημένα.

Επίσης, ο έλεγχος διαπίστωσε ότι δύο πολύ γνωστοί Έλληνες επιχειρηματίες έχουν καταθέσεις άνω των 20 εκατ. έκαστος, που δεν δικαιολογούνται.

Οι 600 αυτοί φορολογούμενοι θα κληθούν τις επόμενες ημέρες από τις φορολογικές αρχές να δικαιολογήσουν πού βρήκαν τα χρήματα, τα οποία για την Εφορία θεωρούνται «μαύρα», καθώς δεν έχουν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 10 ετών.

Δηλαδή, θα παραλάβουν αύριο Δευτέρα μία επιστολή, στην οποία θα αναγράφεται ότι εντός των επόμενων 5 ημερών θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία του ΚΕΦΟΜΕΠ στη λεωφόρο Κηφισίας.

Στην περίπτωση που δεν μπορέσουν να δικαιολογήσουν τα αδήλωτα ποσά, τότε θα επιβληθούν φόροι και πρόστιμα που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Επί της ουσίας δηλαδή θα φορολογηθούν με την υπάρχουσα κλίμακα φορολογίας.

Αυτό αφορά και τους τρεις βουλευτές της ΝΔ με τα αδήλωτα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό, το ύψος των οποίων είναι λίγο παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ για τον καθένα.

Πηγή:exedra.gr-tromaktiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου