Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Όχι στους ευρωπαίους μετανάστες είπαν οι Ελβετοί



Κατά της μαζικής εισροής μεταναστών που προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τάχθηκαν οι Ελβετοί, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα του κρίσιμου δημοψηφίσματος που διοργανώθηκε σήμερα.
«Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις μας, το 50,4% των ψηφοφόρων είπε ναι» στο τέλος της μαζικής εισροής μεταναστών, δήλωσε ο Κλοντ Λονγκσάμπ του ινστιτούτου δημοσκόπησης GfS και πρόσθεσε ότι το περιθώριο σφάλματος είναι συν/πλην 0,7%.

Απομένει ακόμη η καταμέτρηση των ψήφων από δύο μεγάλα καντόνια, της Ζυρίχης και της Βέρνης.

Οι κάτοικοι της Ελβετίας κλήθηκαν σήμερα να αποφασίσουν σε δημοψήφισμα για την επιστροφή στο παλαιό σύστημα εισόδου μεταναστών στη χώρα με βάση τις ποσοστώσεις.

Η Ελβετία, μια χώρα 8 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι περικυκλωμένη από χώρες της ΕΕ, χωρίς να ανήκει στην ένωση.

Έχει όμως υπογράψει διμερείς συμφωνίες, ύστερα από πενταετή διαπραγμάτευση, αποδεχόμενη να ανοίξει την αγορά εργασίας της στα 500 εκατομμύρια των κατοίκων της ΕΕ.

Όταν τέθηκε σε ισχύ το σύμφωνο ελεύθερης κυκλοφορίας, κάτι που έγινε σταδιακά από το 2002, οι ελβετικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι οι αφίξεις μεταναστών έφταναν το πολύ τις 8.000 ετησίως. Σήμερα ωστόσο η Ελβετία υποδέχεται κάθε χρόνο 80.000 ξένους εργαζόμενους γεγονός που έχει προκαλέσει την οργή του λαϊκιστικού δεξιού κόμματος SVP/UDC, του μεγαλύτερου στο ελβετικό κοινοβούλιο.

Το κόμμα ανέλαβε πρωτοβουλία καταφέρνοντας να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών για τη διοργάνωση δημοψηφίσματος κατά της μετανάστευσης.

Πηγή:newsbeast.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου