Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Το έξυπνο μαξιλάρι που βάζει τέλος στο ενοχλητικό ροχαλητό του συντρόφου αλλάζοντάς τον θέση



Ησυχες νύχτες σε όσους ταλαιπωρούνται από τον θορυβώδη σύντροφό τους, υπόσχεται ένα «έξυπνο» μαξιλάρι το οποίο ανιχνεύει το ροχαλητό του χρήστη και φουσκώνει αναγκάζοντάς τον να αλλάξει θέση.

Το μαξιλάρι, λέγεται «The Snore Activated Nudging Pillow», λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα και διαθέτει ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο και έναν ασκό που γεμίζει αυτομάτως με αέρα. Στο πλάι του φέρει έναν μικρό πίνακα ελέγχου που επιτρέπει στον χρήστη να ρυθμίσει την ευαισθησία του μικροφώνου και το ύψος που θα πάρει το μαξιλάρι.
Οταν το μικρόφωνο ανιχνεύσει τις δονήσεις του ροχαλητού, ο ασκός γεμίζει με αέρα φθάνοντας τα 7,5 εκατοστά σε ύψος. Με αυτό τον τρόπο, αυξάνεται το ύψος του μαξιλαριού και είτε ο χρήστης σταματά να ροχαλίζει, διότι απελευθερώνεται η αεροφόρος οδός, είτε ενοχλείται και αλλάζει θέση στον ύπνο του.

Οπως αναφέρουν τα «Νέα», η συσκευή διαθέτει χρονοκαθυστέρηση 30 λεπτών, ώστε να προλάβει ο χρήστης να αποκοιμηθεί βαθιά, χωρίς να αρχίσει το μαξιλάρι να φουσκώνει. Έχει επίσης τη δυνατότητα της χειροκίνητης προσαρμογής του πάχους του (μπορεί να είναι από 10 έως 17,5 εκατοστά).

Το μαξιλάρι είναι ανατομικό, γεμάτο με πολυουρεθάνη και διαθέτει συνθετικό κάλυμμα που μπορεί να αφαιρείται και να πλένεται, ενώ το κόστος του είναι 109 ευρώ.


Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου