Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Σκηνικό εμφυλίου στην Ουκρανία



Νέα επεισόδια σημειώθηκαν και πάλι το μεσημέρι της Τετάρτης στο Κίεβο, με εκατοντάδες αστυνομικούς που έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ανεξαρτησίας να ρίχνουν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και να κάνουν χρήση των κανονιών νερού σε μια προσπάθεια να διαλύσουν τους διαδηλωτές.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, στη διάρκεια των αιματηρών συγκρούσεων έχουν χάσει τη ζωή τους 26 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 16 πολίτες και 10 αστυνομικοί, ενώ στα νοσοκομεία εξακολουθούν να νοσηλεύονται 605 τραυματίες, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν δεχθεί πυρά από όπλα.
Στο μεταξύ, έχει αυξηθεί το επίπεδο αντιτρομοκρατικού συναγερμού με τη μυστική υπηρεσία της χώρας να ανακοινώνει ότι είναι σε εξέλιξη μια ειδική επιχείρηση για τον εντοπισμό οπλισμού προσθέτοντας ότι τις τελευταίες 24 ώρες κατέσχεσε 1.500 όπλα και 100.000 σφαίρες.


Η ένταση επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας. Συγκεκριμένα, στο Λβιβ, που αποτέλεσε την πρώτη πόλη που ακολούθησε το «παράδειγμα» του Κιέβου, διαδηλωτές ανακοίνωσαν ότι προχωρούν στη δημιουργία του δικού τους κρατικού σώματος στο πρόσωπο μιας λαϊκής επιτροπής, ενώ στο Κμελνίτσκι, τρία άτομα τραυματίστηκαν και μια γυναίκα σκοτώθηκε στη διάρκεια συγκρούσεων.
Πηγή:newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου